İstanbul Kültür Üniversitesi Öğretim Elemanı Alım İlanları (20 Aralık 2019)

Ara
20
Aralık 20, 7:06 öö

İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRLÜĞÜ’NDEN


2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu ve Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin ilgili maddelerine göre aşağıda belirtilen akademik birimlere karşılarında belirtilen unvanlarda Öğretim Elemanları alınacaktır.

Müracaat süresi ilanın yayım tarihinden itibaren 15 gün olup, başvurular kadro alımı yapacak olan ilgili Fakültelerin Dekanlığına ve Meslek Yüksekokullarının Müdürlüğüne istenen belgeler ile birlikte şahsen veya posta yoluyla yapılacaktır. (Not: Süresi içerisinde yapılmayan ve eksik belgesi olan başvurular ile internet üzerinden yapılacak başvurular kabul edilmeyecektir.)
 

İlan Tarihi  20.12.2019
Son Başvuru Tarihi  06.01.2020
Ön Değerlendirme Duyuru Tarihi  09.01.2020 
Giriş Sınavı Tarihi 13.01.2020 
Sonuç Açıklama Tarihi 16.01.2020 
Sonuçların Açıklanacağı İnternet Adresi https://www.iku.edu.tr  
Başvuru Şekli  Şahsen, Posta Yolu İle
Telefon Numarası 0212 498 41 41 (Santral)


(İlanla İlgili Kadroya Başvuru Yapılacak Fakülte / MYO Sekreterliği İle Görüşülmesi Gerekmektedir.)

Başvuru Adresleri ve İletişim Bilgileri:

1.    Mühendislik Fakültesi, Mimarlık Fakültesi İle Sanat ve Tasarım Fakültesinin İlan Edilen İlgili Kadrolarına Başvurular İçin Ataköy Yerleşkesi Adresi:

E5 Karayolu üzeri Bakırköy 34158 İstanbul

2.    İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin İlan Edilen İlgili Kadrolarına Başvurular İçin Basınekspres Yerleşkesi Adresi:

Halkalı Merkez Mahallesi, Basın Ekspres Cad. No:11, 34303 Küçükçekmece/İstanbul

İlana Çıkılan Birim, Kadro Unvanı ve Özel Şartlara Ait Bilgiler:
 

İlanın Çıkılacağı Fakülte / Meslek Yüksek Okulu
(Başvuru Yeridir)
Bölümü / Programı Kadro Unvanı Kadro Sayısı ALES Puan Şartı Türü ALES Puan Şartı YDS / Eşdeğeri Puan Şartı Özel Şartlar
Sanat ve Tasarım Fakültesi İletişim Sanatları (Türkçe) Bölümü Arş. Gör. 1 SÖZ 70 50 İletişim Sanatları veya Gazetecilik Lisans Bölümlerinden Birinden Mezun Olmak. İletişim Sanatları Alanında Tezli Yüksek Lisans Öğrenimine Devam Ediyor Olmak.
Mimarlık Fakültesi Mimarlık (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. 1 SAY 70 50 Mimarlık Lisans Bölümü Mezunu Olmak.  Mimarlıkta Bilişim Alanında Tezli Yüksek Lisans ya da doktora Öğrenimine Devam Ediyor Olmak.
Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. 1 SAY 70 50 Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği,  Bölümlerinden Birinden Lisans Mezunu Olmak.
Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Yazılım Mühendisliği Alanlarından birinde Tezli Yüksek Lisans Öğrenimine Devam Ediyor Olmak.
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. 1 SAY 70 50 Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden Lisans Mezunu Olmak
Mühendislik Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. 1 SAY 70 50 Bilgisayar Mühendisliği Anabilim Dalında Doktora Öğrenimine Devam Ediyor Olmak.
İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler (İngilizce) Bölümü Arş. Gör. 1 EA 70 50 Üniversitelerin Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi Ve Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Siyaset Bilimi Ve Kamu Yönetimi Bölümlerinden Herhangi Birinden Lisans Mezunu Olmak. 
Uluslararası İlişkiler, Siyaset Bilimi, Avrupa Birliği Siyaseti veya Modern Türk Tarihi alanlarından herhangi birinde İngilizce Tezli Yüksek Lisans Öğrenimine Devam Ediyor Olmak.

Genel Şartlar: 

1.    657 Sayılı Kanunun 48 İnci Maddesinde Belirtilen Şartları Taşımak Gerekmektedir.
2.    ALES’ten en az 70, Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 50 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puan almış olmak gerekir. Merkezi sınav muafiyetinden yararlanmayı talep edenlerin ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında ALES puanı 70 olarak kabul edilir.
3.    Ön değerlendirme ve nihai değerlendirme aşamalarında lisans mezuniyeti notunun hesaplanmasında kullanılacak 4’lük ve 5’lik not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliği Yükseköğretim Kurulu kararıyla belirlenir. Diğer not sistemlerinin 100’lük not sistemine eşdeğerliğine yükseköğretim kurumlarının senatoları karar verir.
4.    Adaylarda, yabancı dille eğitim ve öğretim yapılan programlardaki öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda atama yapılacak programın eğitim dilinde; bilim alanı yabancı dille ilgili kadrolara yapılacak öğretim görevlisi atamaları ile 4/11/1981 tarihli ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 5 inci maddesinin birinci fıkrasının (ı) bendi uyarınca zorunlu yabancı dil dersini vermek üzere öğretim görevlisi kadrolarına yapılacak atamalarda ilgili dilde; yükseköğretim kurumlarının uluslararası ilişkiler ile yabancı dille ilgili uygulamalı birimlerinde istihdam edilecek öğretim görevlisi atamalarında, en az bir dilde Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen merkezi yabancı dil sınavından en az 80 puan veya eşdeğerliği kabul edilen bir sınavdan bu puan muadili bir puana sahip olma şartı aranır.
5.    Yabancı Ülkelerden Alınan Diplomaların Denkliğinin Onaylanmış Olması Gerekmektedir.
6.    Adaylarda herhangi bir kuruma karşı hizmet yükümlülüğü bulunmaması,
7.    Müracaat eden tüm adayların her ne sebeple olursa olsun disiplin cezası almamış olması,
8.    Müracaat eden tüm adayların her ne sebeple olursa olsun adli sicil kaydı ve arşiv kayıtlarının bulunmaması,
9.    İlan edilen kadrolara müracaat edecek erkek adayların askerlik yönünden mahkeme veya bakaya durumunda olmamaları gerekmektedir.
10.    Müracaat edecek adayların sınavların aynı gün yapılacak olmasından dolayı tek bir kadro ilanına müracaat etmeleri gerekmektedir. Birden fazla kadroya başvuran adayların her iki başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır. (birden fazla kadro ilanı olması durumunda)

Muafiyet:

1.    Doktora veya tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta ve veteriner hekimlikte uzmanlık ya da sanatta yeterlik eğitimini tamamlamış olanlarda, meslek yüksekokullarının Yükseköğretim Kurulu tarafından belirlenen uzmanlık alanlarına atanacak olanlarda, yükseköğretim kurumlarında öğretim elemanı kadrolarında çalışmış veya çalışmakta olanlarda merkezi sınav şartı aranmaz.
2.    Meslek yüksekokullarının, Öğretim Üyesi Dışındaki Öğretim Elemanı Kadrolarına Yapılacak Atamalarda Uygulanacak Merkezi Sınav İle Giriş Sınavlarına İlişkin Usul Ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 6 ncı maddesinin dördüncü fıkrası kapsamındaki öğretim görevlisi kadroları haricindeki öğretim elemanı kadrolarına yapılacak başvurularda yabancı dil şartı aranmaz.

İstenen Belgeler:

1.    Başvuru Dilekçesi. (Başvuru Dilekçesinde İlan Tarihi, Başvurulan Fakülte Ve Bölüm Adı, Başvurulan Kadro Unvanı, Başvuran Adayın İletişim Bilgileri (İkamet Adresi, Telefon, E-Mail Adresi Bilgisi İle Başvuruda Teslim Ettiği Evraklarının Listesinin Belirtilmesi Gerekmektedir. Ayrıca Yönetmelik Kapsamında Merkezi Sınav Muafiyetinden Yararlanmayı Dilekçelerinde Talep Edenlerin Ön Değerlendirme Ve Nihai Değerlendirme Aşamalarında ALES Puanı 70 Olarak Kabul Edilir.)
2.    Dilekçelerinde Merkezi Sınav Muafiyetinden Faydalanmayı Talep Edenlerin, Muafiyetlerini İlgili Yönetmelik Uyarınca Kanıtlar Belgesi (Doktora Diploma Fotokopisi, Sanatta Yeterlilik Diploma Fotokopisi veya Tam Zamanlı Öğretim Elemanı Kadrolarında Çalışmış veya Çalışmakta Olduklarını Gösterir Onaylı Çalışma Belgesi.)
3.    Nüfus Cüzdanı Fotokopisi (Ön Ve Arka Yüzünden Okunaklı Halde Olacak.)
4.    Fotoğraflı Özgeçmiş (YÖK Formatında) Veya Kişisel Özgeçmiş (CV)
5.    2 Adet Vesikalık Fotoğraf (Son Altı Ay İçinde Çekilmiş Olmalı)  
6.    Başvuru Yapılacak Kadro İçin Özel Şartlarda Belirtilen Mezuniyet ve Öğrenci Belgelerinin E-Devlet Üzerinden Temin Edilecek Fotokopileri, (E-Devlet Üzerinden Temin Edilemeyen Mezuniyet Belgeleri Noter Tasdikli, Öğrenci Belgesi İse Öğrenim Görülen Üniversitesinden Resmi Onaylı Şekilde Olmak Zorundadır. E-Devlet Üzerinden Temin Edilip İbraz Edilen Belgeler Başvuru Esnasında Fakülte Yetkilileri Tarafından E-Devlet Üzerinden Doğrulanma İşlemi Yapılarak Kabul Edilecektir,)
7.    Transkript Belgelerinin Fotokopileri,
8.    Merkezi Sınav (ALES) Sonuç Belgesi
9.    YÖK Tarafından Kabul Edilen Veya Eş Değerliği ÖSYM Tarafından Kabul Edilen Yabancı Dil Sınavı Sonuç Belgesi,
10.    Erkek Adaylar İçin Askerlikle İlgili Terhis, Tecil Veya Muaf Olduğunu Belirten E-Devletten Alınacak Belge,
11.    E-Devlet Üzerinden “Resmi Kuruma” Hitaben Alınacak Adli Sicil Ve Arşiv Kaydı Sorgulaması Sonuç Belgesi (Belgede “Adli Sicil Kaydı Yoktur” Ve “Adli Sicil Arşiv Kaydı Yoktur” İbaresini Gösterir Olması Gerekmektedir.)  *E-Devlet Üzerinden Temin Edilip İbraz Edilen Belgeler Başvuru Esnasında Aşağıda Bilgileri Belirtilen Yetkililerde E-Devlet Üzerinden Doğrulanma İşlemi Yapılarak Kabul Edilecektir,
12.    Yabancı Ülkelerden Alınan Diploma Belgelerin Suretleri İle Yeminli Mütercim Tercümesi Ve Yükseköğretim Kurulu Onaylı Denklik Belgeleri,
13.    Varsa Yayınlanmış Veya Yayın Kararı Olan Bilimsel Çalışmalar.
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 30/12/2019 - 10:36