18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali

Şub
Şubat 3, 8:01 öö

İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı, Bakırköy Belediyesi, BASAD-Bakırköylü Sanatçılar Derneği ve Çevre Film iş birliğinde “18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali” düzenlenecek. Türkiye’nin ilk ve tek “çevre” temalı kısa film festivaline çevre temalı kurmaca, belgesel ve canlandırma türlerindeki filmler kabul ediliyor. Süresi 20 dakikayı geçmeyen kısa filmler için yarışmaya son başvuru tarihi 1 Mart 2020.

Festival Etkinlikleri

Festival kapsamında; Bakırköy dışında, İstanbul Kültür Üniversitesi, Beykent Üniversitesi, Nişantaşı Üniversitesi, Maltepe Üniversitesi ile Kayseri Erciyes Üniversitesi’nde de çeşitli ülkelerden “çevre” temalı kısa film gösterimlerinin yanı sıra sergiler, söyleşi ve açık oturumlar ile müzik dinletileri gibi etkinlikler gerçekleştirilecek.

Ödüller ve Seçici Kurul

Her dalın birincisine Bakırköy Belediyesi tarafından toplam 6 bin değerinde maddi ödüllerin dışında, kazanan yarışmacılara plaket ve katılan tüm yönetmenlere “Katılım Belgesi” ile “Fahamettin Akıngüç Özel Ödülü” verilecek.

Ulusal Yarışma Seçici Kurul üyeleri; Öğr. Gör. Tayfun Belet (İKÜ RTV), Engin Çağlar (Oyuncu), Vural Çavuşoğlu (Yapımcı-Yönetmen), Doç. Dr. Burcu Kurtiş (Nişantaşı Üni. Sin. TV Bölüm Bşk.), Prof Dr. Oğuz Makal (Beykent Üni. GSF Dekanı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Maltepe Üni. GSF Dekanı), Can Ulkay (Yönetmen) ve Galip Uyar’dan (Yazar) oluşmaktadır.

Festivalin ödül töreni; 22 Nisan 2020 günü saat 19.00’da İstanbul Kültür Üniversitesi Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Festival web sitesi için...

Basında 18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali

İstanbul Kültür Üniversitesi Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı, Bakırköy Belediyesi, BASAD-Bakırköylü Sanatçılar Derneği ve Çevre Film iş birliğinde düzenlenen "18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali, basında geniş yer buldu.

Cumhuriyet Gazetesi
Aydınlık Gazetesi