Yenilik Grubu Çalışmalarına Başladı

“Yenilik Grubu”nda heyecanlı çalışma sürecine gönüllü ve aktif bir şekilde katılan akademik ve idari kadromuzda yer alan değerli mensuplarımız, 22 Ekim 2021 Cuma günü ilk toplantısını gerçekleştirdi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Stratejik Planı’nda yer alan misyonumuz (geleceğe yön verecek yetenekleri besleyen nitelikli bir öğretim vermek ve bilimsel, sanatsal, kültürel faaliyetleri artırmak) ve vizyonumuz (öğretim, bilimsel araştırma ve topluma hizmet konularında ulusal ve uluslararası saygınlığı olan bir üniversite olmak) doğrultusunda akademik ve idari kadromuzun gönüllü katılımıyla Ekim ayında “Yenilik Grubu” oluşturuldu.

Yenilik Grubu odağına; küresel iklim değişikliği ve yeşil ekonomi, sürdürülebilirlik, dijital dönüşüm, yapay zekâ, artırılmış gerçeklik, 3D teknolojileri, veri madenciliği, fintech, kripto paralar, bigtech, martech, biotech, big data, internet of everything, toplum 5.0 gibi içinden geçtiğimiz dönemde etkili olan konuları alıyor. 

İstanbul Kültür Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kerim Sinan Alçın’ın açılış konuşmasıyla başlayan ilk toplantıda akademik ve idari kadromuzda yer alan değerli mensuplarımız Yenilik Grubu için çeşitli görüş ve önerilerini paylaştı. Yenilik Grubu; çevre ve sürdürülebilirlik, dijitalleşme, kültürel çeşitlilik ve uluslararasılaşma gibi alt çalışma gruplarına ayrılarak çalışmalarına devam etme kararı aldı.
 


Son Güncelleme Tarihi: Sa, 15/02/2022 - 15:33