Yaşadıkça Eğitim 35'inci Yılında 35. Cilt 1. Sayısı ile Yayında

yedjelYıl 1986, aylardan Temmuz... Dünya ve Türkiye yılı yarılamış, kendi güncesine iyi kötü notlarını düşmeye devam ederken Kültür Koleji’nin İncirli’deki binasında hummalı bir çalışma vardı. Okulun ışıkları geç vakitte, bu kez 35 yılı devirecek bir derginin ilk sayısının hazırlıkları için halâ açıktı. Derginin yazı işleri müdürü, bugün İstanbul Kültür Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı olan Dr. Bahar Akıngüç Günver. Akşam sofralarında bile eğitimin gündem olduğu bir ailede yetişen Dr. Akıngüç Günver, o yıllarda Boğaziçi Üniversitesi Ekonomi bölümünde öğrenci. Derginin ilk yayın yönetmeni ise Pedagog Yazar Sarp Bengü. Eğitim paydasında buluşan iki gencin belirledikleri hedef ise oldukça net: Yalnızca okulların değil evlerin kütüphanesinde de yer alabilecek bir dergi çıkarmak. Bir çocuğu yetiştirmek için sevgi ve ilgi kadar bilginin de gerekli olduğuna inanan anne-babaların rehberlik gereksinimlerini karşılamak. Eğitimin, öğretimin hayata yayılan ve hiç bitmeyen bir süreç olduğuna inanan herkesi kucaklayacak uzun soluklu bir yayın sunabilmek. 

Bu ideallerden gücünü alan Yaşadıkça Eğitim 1986 yılında, “Daha mutlu bir gelecek için” sloganıyla 64 sayfa olarak okurlarıyla buluştu. 2015 yılında, Eğitim Fakültemizin akademik danışmanlığında hakemli yayın olarak yeni yüzü ve içeriğiyle dijital dünyaya taşınan Yaşadıkça Eğitim Dergisi’nin 35.yıl 35. Cilt 1. Sayısı, yayının geçmiş sayılarına bilgi ve deneyimiyle ışık tutan, geçtiğimiz ay kaybettiğimiz Prof. Dr. Doğan Cüceloğlu’na ithaf edildi. 

Editörlüğünü Eğitim Fakültesi Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Öğretmenliği programı akademik kadrosundan Doç. Dr. Mehmet Toran’ın yaptığı, journals.iku.edu.tr/yed adresinden eğitim okurlarına ve yazarlarına ulaşmaya devam Yaşadıkça Eğitim Dergimiz 35. Yılında,35.cilt 1.sayısı ile bugün itibarıyla yayında. Yaşadıkça Eğitim dergisinin 35.yılını kutluyor, yayın hayatında başarılar diliyoruz.  

35.cilt 1. sayıya ulaşmak için tıklayınız 


Son Güncelleme Tarihi: Ct, 25/09/2021 - 13:37