Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı Mezunlarımızdan Fırathan Mehmet Güleç, Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması’nın Belgesel Dalında Birincilik Ödülünü Kazandı

Düzenleme Kurulu’nda İKÜ Meslek Yüksekokulu (MYO) Radyo ve Televizyon Teknolojisi Program Başkanı Öğr. Gör. Selin Okumuş’un, Seçici Kurul’unda İKÜ MYO Radyo ve Televizyon Teknolojisi Öğr. Gör. Tayfun Belet’in yer aldığı “18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali” kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması sonuçlandı. Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı mezunlarımızdan Fırathan Mehmet Güleç, belgesel dalında birincilik ödülünü kazandı. Mezunumuzu tebrik ederiz…

Türkiye’de ilk çevre temalı kısa film etkinliğini yapan ve bu festivali 18 yıldır gerçekleştiren Yönetmen Vural Çavuşoğlu’nun değerlendirmeleri şöyle: “Dünyada ve ülkemizde bu gibi tematik festivallerin önemi oldukça büyük. Film üretimlerine katkıda bulunuyorlar ve özgün yapıtlar ortaya çıkıyor. Gösterimlerimizi uluslararası gerçekleştiriyoruz. Bu festivale 47 ülkeden 4 bin 500 çevre kısa filmi başvurdu. Bunlardan 22’sini gösterime aldık. Ulusal Çevre Kısa Film Yarışmamıza başvuran tüm filmleri ön eleme uygulamadan seçici kurul değerlendirmesine sunduk. Her yıl yaptığımız ve beğeni toplayan Halk Jürisi uygulamamızı ise bu yıl gerçekleştiremedik. Katılan tüm yönetmenlere teşekkür ediyorum. Her birinin çalışması bizim için değerlidir.”

Bakırköy Belediyesi, BASAD-Bakırköylü Sanatçılar Derneği, Çevre Film ve İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı iş birliği ile yapılan, Türkiye’nin ilk çevre temalı kısa film etkinliği olan “18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali’ kapsamında gerçekleştirilen Ulusal Çevre Kısa Film Yarışması sonuçları şöyle:

ULUSAL YARIŞMA

Seçici Kurulu; Öğr. Gör. Tayfun Belet (Radyo ve Televizyon Teknolojisi Programı & Yönetmen), Engin Çağlar (Oyuncu), Vural Çavuşoğlu (Yapımcı & Yönetmen), Doç. Dr. Burcu Kurtiş (Nişantaşı Üniversitesi Sinema TV Bölüm Başkanı), Prof Dr. Oğuz Makal (Beykent Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı), Prof. Dr. Selahattin Yıldız (Doğuş Üniversitesi Öğretim Üyesi) ve Galip Uyar’dan (Yazar) oluşan yarışmada aşağıdaki filmler ödüle değer bulundu.

KURMACA DALI

Birincilik Ödülü - BİR NEFES MUTLULUK (Yönetmen: Selçuk Ataman)
İkincilik Ödülü - SON AKŞAM YEMEĞİ (Yönetmen: Selinay Güneş)
Üçüncülük Ödülü - YANSIMA (Yönetmen: Tolga Okur)

BELGESEL DALI

Birincilik Ödülü - FİKİRTEPE, SOSYAL HÜSRAN (Yönetmen: Fırathan Mehmet Güleç)
İkincilik Ödülü - YABAN-CI (Yönetmen: Doğukan Yıldız)
Üçüncülük Ödülü - FERDİNANT (Yönetmen: Evrim İnci)

CANLANDIRMA DALI

En İyi Film - AT VE UNUT(MA) (Yönetmen: Hakan Bayat)

Birincilere Bakırköy Belediyesi tarafından 2 bin TL maddi ödül ve derece alan filmlere plaket verilmektedir.

Ayrıntılı bilgi için: 18. Uluslararası Çevre Kısa Film Festivali 2021
www.cevrefilm.org, www.environmentalshortfilmfestival.com


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 28/02/2022 - 16:49