İstanbul Kültür Üniversitesi 2021-2022 Akademik Yıla 'Merhaba' Dedi

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Kültür Noktası tarafından, 2021-2022 Akademik Yılı’nda İKÜ ailesine yeni katılan öğrencilerimize sıcak bir karşılama sunmak, yükseköğrenim yaşamları boyunca yeni yuvaları olacak üniversitemizi ve çalışanlarımızı tanıtmak, üniversitedeki ilk günlerini ilham verici ve yol gösterici bir hale getirmek amacıyla 20-23 Eylül 2021 tarihleri arasında Ataköy yerleşkemizde Oryantasyon Programı düzenlendi. 

COVID-19 salgını nedeniyle sosyal-fiziksel mesafelendirme sağlanarak ve sağlık önlemleri alınarak Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilen program; günde 3 oturum halinde, her oturuma farklı fakülte ve meslek yüksekokulu programlarımızın katılımıyla gerçekleştirildi. 

Oryantasyon Programı, 20 Eylül 2021 Pazartesi günü Rektörümüzün açılış ve öğrencilere sesleniş konuşmalarıyla başladı. Rektörümüz; öğrencilere gücünü ve değerlerini köklü bir geçmişten alan, insan ve ülke sevgisine sahip bir vakfın kurduğu üniversitede okumanın ve böyle bir üniversiteden mezun olmanın ayrıcalığını yaşam boyu hissedecekleri mesajını verdi.  

Oryantasyon Programı, her oturumda farklı fakülte ve MYO programı öğrencilerine hitap etmek üzere; Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Rauf Yıldız, Hukuk Fakültesi akademisyenlerimizden Dr. Öğr. Üyesi P. Çağla Kandıralıoğlu Cuylan, Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çimen Atak, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Şen, Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Üstünipek, Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Neslihan Dostoğlu, Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nazif Ekin Akalan, Meslek Yüksek Okulu Müdür Yardımcısı Öğr. Gör. Oğuzcan Akgöl ve Adalet Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. Durmuş Tezcan’ın konuşmalarıyla devam etti. Tüm oturumlarda İstanbul Kültür Üniversitesi akademik kadrosu da yer alarak, öğrencilerimize samimi bir karşılama ortamı sundu. 

Açılış konuşmalarının ardından Kültür Noktası Birim Başkan Yardımcısı Mücella Ezgin, “Kültürlü Yaşamla Tanışma” başlıklı sunumunu gerçekleştirdi. İstanbul Kültür Üniversitesi’nin öğrencilerine sunduğu sosyal ve fiziksel imkâlardan detaylarıyla bahseden Ezgin, üniversite hayatının ilk gününün tüm hayatı etkileyen ve tüm hayata yön veren bir başlangıç olduğunu ifade etti. 

Ezgin, sunumunun ardından “mentimeter” adlı dijital araçla birinci sınıf öğrencilerimizin üniversite hayalini ve beklentilerini öğrenmeye yönelik bir etkileşimli anket gerçekleştirdi. Anket uygulamasının ardından öğrencilerimize yönelik bir bilgi yarışması gerçekleştirildi. Mücella Ezgin’in moderatörlüğünü üstlendiği bilgi yarışmalarında ilk 3’e giren öğrencilerimize hediyeleri takdim edildi.

Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde yapılan sunumlarla eş zamanlı olarak, Ataköy yerleşkesi arka bahçede düzenlenen Öğrenci Kulüpleri Şenliği, oryantasyon günleri boyunca devam etti. Öğrenci kulüpleri tanıtımında, 60 farklı kulüp stant açarak hem tanıtımlarını yaptılar hem de kulüp üye alımlarını gerçekleştirdiler. 4 bin öğrenci, ilgi alanlarına hitap eden kulüplere üye oldu.

Oryantasyon günleri boyunca sahne alan İKÜ Orkestra ekibi, Dans Kulübü ve İKÜ İşaret Dili Korosu üyeleri öğrencilerimizin eğlenceli zaman geçirmesini sağladılar.

Oryantasyon Programı İstatikleri

“623” kişi yüz yüze gerçekleştirilen programa katıldı. 
“596” öğrenci Mentimeter anketine katıldı. 
“1410” öğrenci “Dijital Eğitim Oryantasyonu”na katıldı. 
“121” Akran Mentoru, Oryantasyon Programı’na destek verdi. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 12:39