Derya Dertli ÜNAK 2022'de Üniversitemizi Temsil Etti

Derya Dertli ÜNAK 2022'de Üniversitemizi Temsil Etti

İstanbul Kültür Üniversitesi Genel Sekreterlik Yazı İşleri Müdürlüğü’nde Bilgi ve Belge Yönetimi Uzman Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Derya Dertli, ÜNAK 2022 “Bugünü Geleceğe Taşımak: Kütüphaneler ve Sürdürülebilirlik” teması ile Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Sempozyuma hazırlamış olduğu “Dijital Dönüşüm ve Veri Yığını” konulu poster ile katıldı. 

Poster çalışmasında, her yıl dünyadaki teknoloji kullanımıyla oluşturulan verinin hızla artmasıyla birlikte bir veri çöplüğünün oluşması ve bu veri çöplüğünün içerisinde doğru bilgiyi ve veriyi bulmaktaki güçlüğe değinildi. Dijital dönüşümün fiziksel ortamdan tasarruf ederek dijital ortamda yığına sebep olmasını ve bu yığının ne gibi zararlar doğuracağından bahsetmektedir. 

Derya Dertli ayrıca 26-29 Temmuz tarihlerinde Dublin’de gerçekleştirilen IFLA WLIC 2022’ye Üniversitemizi temsilen katılmış ve Bezmialem Vakıf Üniversitesi ile ortak çalışma sonucu hazırlanan “How can academic librarians contribute to the development of SDGs Awareness-raising activities with librarians in Turkey” başlıklı poster ile ödül almıştır. 

IFLA WLIC 2022
IFLA WLIC 2022

Son Güncelleme Tarihi: Pt, 17/10/2022 - 11:11