15 Temmuz Paneli

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Hukuk Fakültesi, 11 Temmuz Çarşamba günü saat 14.00’te "15 Temmuz Paneli"ni düzenledi. İKÜ Şirinevler Yerleşkesi’nde gerçekleştirilen panelde; İstanbul Kültür Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Dr. h.c. mult. Bahri Öztürk, “15 Temmuz Darbe ve İşgal Girişimi”ni ve sonrasında yaşananları Almanya’da yayımlanan makalesinden bazı bölümleri ilgi tutarak anlattı. Hocamız, Fettullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili yapılan yargılamaların adil yargılanma ilkesi ile büyük ölçüde örtüştüğünü söyledi.

Panelde söz alan Dr. Öğretim Üyesi Ceren Yıldız ise, “15 Temmuz Darbe Girişimi”ni güçlü sözlerle kınadıktan sonra, darbenin bir sonucu olarak ortaya çıkan OHAL Uygulamaları ile ilgili bilgi verdi. Yıldız ayrıca, 9 Temmuz’da yürürlüğe giren “Başkanlık Sistemi” ile ilgili aydınlatıcı değerlendirmelerde de bulundu.

Son Güncelleme Tarihi: Per, 12/07/2018 - 09:59