Üniversitemiz ile KINNAIRD COLLEGE FOR WOMEN Arasında Protokol İmzalandı

Pakistan’ın kadınlara özel ilk kuluçka merkezi Kinnaird College for Women Rektörü Prof. Dr. Rukhsana David, Rektör Yardımcısı ve Araştırma Operasyonları Başkanı Prof. Dr. Ghazala Yaqub ve ekibi; yenilikçiliği, girişimciliği ve akademik değişimi teşvik ederek, heyecan verici fırsatlar yaratmak adına İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. koordinatörlüğünde 25 Nisan Perşembe günü üniversitemizi ziyaret ettiler.

Kinnaird College for Women, 111 yıl boyunca kadınların eğitimine ve güçlendirilmesine büyük katkıda bulunmuş ve her zaman tüm sosyal tabakalardan, sınıflardan ve dinlerden genç kadınlar için eşit fırsatlara inanmaktadır. Araştırma, İnovasyon ve Ticarileştirme Ofisi (Office of Research, Innovation and Commercialization-ORIC); araştırma programlarının geliştirilmesi, genişletilmesi ve yönetimi de dahil olmak üzere tüm araştırma faaliyetlerini birleştirmek ve araştırma faaliyetlerini inovasyon ve ticarileştirme yoluyla akademi ve sosyo-ekonomik sektörlerle ilişkilendirmek amacıyla öğretim üyeleri için bir odak noktası olarak hizmet etmektir. ORIC, en yüksek uluslararası standartlara dönüşen kaliteli araştırma çalışmaları sağlamak için yoğun çaba sarf etmektedir. ORIC, Pakistan'ın önde gelen araştırma kurumlarında araştırma kültürünü ve ilerlemeyi teşvik etmenin yanı sıra Pakistan'ın türünün ilk örneği olan Kadın İş Kuluçka Merkezi'ni de kurmuştur.

Ziyaret sürecinde ortak araştırma, araştırma çıktılarının ticerileşmesi ve girişimcilik merkezleri arasında iş birliğinin sağlanması için çalışmalar yürütme amacıyla Rektörümüz Prof. Dr. Fadime Üney Yüksektepe, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Gülce Öğrüç Ildız ve Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, Teknoloji Transfer Ofisi A.Ş. Müdürümüz Cüneyt Genç’in katılımı ile protokol imzalandı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 06/05/2024 - 13:35