İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile HİGE-DER Arasında Protokol İmzalandı

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile Hazır Giyim İhracatı Geliştirme Derneği (HİGE-DER) arasında, özelde Nisan 2019’da ortaklaşa düzenlenecek “Uluslararası Tekstil-Hazır Giyim Konferansı”, genelde ise Üniversite-Sanayi İşbirliği çerçevesinde bir protokol imzalandı. 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile HİGE-DER Arasında Protokol İmzalandı8 Kasım Cuma günü Elite World Hotel’de gerçekleştirilen protokole Üniversitemizi temsilen; İKÜ Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Nihal Sarıer ile Prof. Dr. Hacı Ömer Karpuz, Genel Sekreter Ender Rıza Ekici ve Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Gabriela Olaru, HİGE-DER adına ise; Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Öztürk, Başkan Yardımcıları Galip Koyuncu ve Sait Güntekin ile Yönetim Kurulu üyeleri katıldı. TÜYAP Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal ile Gazeteci/Araştırmacı Yazar Dr. Rüştü Bozkurt’un da yer aldığı protokol sonrasında; sektör sorunları, çözüm önerileri ve yenilikçi arayışlar konularında ön toplantı yapılarak ileri tarihlerde gerçekleştirilecek çalıştayların konu başlıkları belirlendi. 

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ile HİGE-DER Arasında Protokol İmzalandıProtokolün açılışında konuşan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Güzel ve HİGE-DER Başkanı Hüseyin Öztürk; Tekstil, Moda ve Hazır Giyim konularında sektörel ve bilimsel çalışmalarının mevcut durumu, ihtiyaçlar ve gelecek trendler hakkındaki görüşlerini paylaştılar. Fuarcılık sektörünün duayen ismi TÜYAP Tüm Fuarcılık Yapım A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ünal da yaptığı konuşmada, üniversitelerin sektörel gelişim üzerindeki rolünün önemine değinerek iki kurum arasında gerçekleştirilecek işbirliğinin somut çıktıları konusundaki heyecanını dile getirdi. Gazeteci/Araştırmacı Yazar Dr. Rüştü Bozkurt ise mevcut sorunlar, ülkemizin kalkınmasına yönelik üniversitelerin katkılarının artırılması ve yenilikçi yöntemlerin kullanılabilmesi amacıyla bilimsel araştırmaların sektör ile birlikte yürütülmesi konularında önerilerini ifade etti. 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 12/11/2018 - 13:09