İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) 2021-2022 Mezuniyet Töreni

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), 2021-2022 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni ile mezunlarını geleceğe uğurladı. Öğretim üyeleri ve ailelerin katılımıyla iki seans halinde gerçekleştirilen törene, 6 Temmuz 2022 Salı günü Sinan Erdem Spor Salonu ev sahipliği yaptı. Sekiz fakülte ve iki meslek yüksekokulundan mezun olan yaklaşık iki bin öğrencinin kep attığı törenle birlikte, üniversitemizin 25 yıl içinde ulaştığı toplam mezun sayısı 32 bine ulaştı. 

İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törende Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver ve Rektörümüz mezunlara ve ailelere seslendi. Üniversitemizin kurucu vakfı Kültür Koleji Vakfı’nın Başkanı Ful Akıngüç’ün de mesajlarının okunduğu törende Fakülte/MYO birincisi öğrencilerle ile İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü 2011 yılı mezunlarından Tuğçe Oral konuşmalarını yaptılar. 

Üniversitenin mezunlarına yaşam boyu başarı dileklerini ileten Mütevelli Heyet Başkanımız Dr. Bahar Akıngüç Günver şunları söyledi: “Son iki yıl her birimiz için çok farklı ve kabul etmek gerekirse zordu. Sağlıkta ve ekonomide çok ciddi sınavlar verdik. Üniversiteniz olarak biz ve aileleriniz, eğitim yaşamınızın kesintisiz ve sağlıklı devamı için elimizden gelen tüm kaynakları seferber ettik. Ancak esas eforu siz gösterdiniz. Size sağlanan imkânları en iyi şekilde değerlendirdiniz. Amacınıza ilişkin farkındalığınız, adayı olduğunuz mesleğe karşı hissettiğiniz sevgi ve bağlılık, azminizle sonuca ulaştınız.” 

Üniversitenin, mezunlarının görüş ve yeni fikirlerine de her zaman açık olduğunu kaydeden Dr. Akıngüç Günver, Tasarım Fabrikası ve Tasarım Ofisi ile projeler kapsamında bağlarını sürdürebileceklerini belirtti. 

Mezuniyet töreninde söz olan Rektörümüz Kültür’ün büyük bir aile olduğuna dikkati çektiği konuşmasında mezunlara şu sözlerle seslendi: “Bugün simgesel bir tarih. Mezun olduğunuz lisans ve ön lisans programlarıyla yaşamda önemli bir basamağı geride bıraktınız. İlerleyen yıllarda da eğitime yaşamınızda yer açmaya devam edin. Yüksek lisans ve doktora olanaklarıyla, perspektifinizi geliştirin. Lisansüstü eğitim enstitümüzden yüksek lisans ve doktora eğitimi için mutlaka danışmanlık alın. Mevcut donanımızı yeni bir alanla güçlendirerek artırın.”
 
Rektörümüz mezunların üniversite ile bağlarını güçlendirmeye yönelik mesajını ise şöyle aktardı: “Kültür bir aile olmanın yanı sıra, 60 yıllık eğitim birikimiyle çok güçlü ve kaliteli bir network. Akademisyenlerimiz, sektörel iş birliklerimiz, eğitim-araştırma projelerimizle Kültür ailesi olarak tüm mensuplarımızla; öğrencilerimizle, ailelerimizle, akademisyenlerimizle dayanışmaya, paylaşıma, gelişmeye ve güçlenmeye olanak sağlayacak fırsatlara sahibiz.”

2021-2022 Mezuniyet Törenine özel, mesajlarını yazılı olarak paylaşan üniversitemizin kurucu vakfı Kültür Koleji Vakfı’nın Başkanı Ful Akıngüç, “Kültür Koleji Vakfı olarak bilime, eğitime, kültüre ve geleceğe yatırım yapmaya devam edeceğiz. Ulu Önder Atatürk’ün ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine ulaştırma ideali bizim için bir mirastır. Kültür Koleji Vakfı olarak bursiyerlerimiz ve bağışçılarımızla bu mirası her geçen gün güçlenerek yaşatacak, geleceğe umutla yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

Mesajında ailelere, Kültür’e duydukları güven için teşekkür eden Ful Akıngüç “Güçlü, köklü, Atatürk ve Cumhuriyet değerlerine saygılı ve bağımsız bir Vakfın üniversitesi olma bilincini içselleştirmiş, bu bilinci eğitim, araştırma ve toplumsal sorumluluk misyonuna başarıyla yansıtan değerli akademik kadromuz ve çalışma arkadaşlarımıza da Vakfımız adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.” ifadelerini kullandı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 10:57