IEEE İKÜ Kulübü Astra Roket Takımı, TEKNOFEST 2022 Finalinde

IEEE İKÜ Kulübü, TEKNOFEST 2022 Orta İrtifa Roket Yarışması’na damga vurmaya devam ediyor. TEKNOFEST 2021’de finalist olarak yarışan takımımız LUPUS Roket Takımı'ndan sonra bu sene yepyeni ve dinamik kadrosuyla yeni kurulan Astra Roket Takımı, 1055 üzerinden 922,5 puan alarak TEKNOFEST 2022'de finalist olmayı başardı.

Astra Roket Takımı Yüksek Puanla Finalist

Uzun zamandır gösterdikleri yoğun çaba ve titiz çalışma, öğrencilerimizi finalist koltuğuna oturttu. Yüzlerce ekip arasından ilk aşamayı geçerek final etabına kalan takımımız, 1055 puan üzerinden 922.5 alarak çok yüksek bir puan elde etti ve uçuşa bir adım daha yaklaştı.

IEEE İKÜ Kulübü Astra Roket Takımı, TEKNOFEST 2022 Finalinde

Roketin üretiminde cam elyaf ve yüksek kalite alüminyum malzemeler kullanıldı. Sinyal geçirgenliğini daha da artırmak adına üst gövdesinde fiber glass kullanılması tercih edildi. Üretilen aviyonik sistemde kullanılan PCB, öğrencilerimizin kendi imkânlarıyla ürettikleri tamamen özgün bir tasarımı yansıtıyor. Yazılım alanında yarışmada istenilenler ise, henüz Bilgisayar Mühendisliği Bölümü 1. sınıfta eğitim gören öğrencilerimiz tarafından dışarıdan yardım alınmadan yerine getirildi. 

Bu sürecin en önemli unsurlarından birisi ise disiplinler arası çalışma olmasıdır. Çünkü yapılan iş bir bütünü anlatmaktadır. Roketin ağırlığı, stabilitesi, uzunluk hesaplamaları, yazılım ve kurtarma sistemleri gibi birçok farklı alan bulunmaktadır. Bunların en etkin dağılımı ise takım içerisinde bulunan Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü ve Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin yaptığı takım içi görev dağılımlarıdır. 

Astra Roket Takımı üyeleri ise şu şekildedir:

Danışman – Seda Günakın
Takım Kaptanı – Tasarım Görevlisi – Hüsnü Kayra İyi
Tasarım Görevlisi – Gülbahar Elmas
Simülasyon Görevlisi – Yasin Alboru
Simülasyon Görevlisi – Mustafa Elmalı
Kurtarma Sistemi Görevlisi – Koray Şimşir
Aviyonik Görevlisi – Mustafa Kemal Taşçı


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 01/08/2022 - 09:34