MetaBang Local 

Öğrencilerimiz metaverse evrende çarpıştı; birinci olan ekip 2 bin 500 Amerikan Doları ve 5 Cumhuriyet Altını ile ödüllendirildi.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve blockchain teknolojileri alanında faaliyet gösteren OXS Bilişim Limited Şirketi/COINOXS arasında, metaverse evreni olan https://decentraland.org/ adresi üzerinde yer alan sanal parseller için uygulama geliştirme projesine imza atıldı. Anlaşma kapsamında; İKÜ Bilgi Sistemleri ve Teknolojileri Daire Başkanlığı, Teknoloji Transfer Ofisi, Kültür Noktası, İKÜ Asimov Teknoloji Kulübü ve COINOXS iş birliğinde 16-17 Mayıs tarihlerinde hackathon formatında “METABANG LOCAL” isimli yarışma düzenlendi.

Ataköy yerleşkemizin ev sahipliği yaptığı etkinlik, Rektörümüzün açılış konuşmasıyla başladı. METABANG yarışma serisinin ilki olan METABANG LOCAL’de, 5’er kişiden oluşan 4 ekip halinde birbiriyle yarışan öğrencilerimiz, 2 gün 1 gece boyunca yoğun şekilde çalıştı. Kıyasıya geçen yarış sonunda birinci olan “IEEE Universe” adlı ekibimiz; üniversitemizden beş Cumhuriyet altını, OXS Bilişim’den ise 2 bin 500 Amerikan Doları ödülü almaya hak kazandı. Birbirinden başarılı uygulamaları bu kadar kısa sürede tasarlayıp hayata geçirebilen bütün öğrencilerimiz, üniversitemiz ve OXS Bilişim tarafından ayrıca ödüllendirildi. Şirketin CEO’su Can Azizoğlu, yarışmaya katılan tüm öğrencilerin gösterdiği üstün başarıyı ayrıca ödüllendirerek, her biri ile proje bazlı sözleşme imzalamaya hazır olduklarını açıkladı. 

Öğrencilerimizin tasarladıkları uygulamanın sunumları ise metaverse evreni olan Decentraland’da gerçekleştirildi. Ekipler önce projelerini sundu, ardından birinci açıklanarak ödülün sahibi belli oldu. Uzman isimlerden oluşan jüri üyeleri ise birinciyi belirlerken projenin multidisipliner olmasından tasarımına, yazılımdan oyunlaştırmaya kadar birçok kriteri göz önünde bulundurdu.

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ev sahipliğinde 2023 yılında Türkiye’deki tüm üniversitelerin yazılım alanında kendine güvenen öğrencilerinden oluşan ekiplerinin yarışacağı METABANG PRO, 2024’te ise dünya çapında üniversitelerin ekiplerinin yarışacağı METABANG GLOBAL ile seri tamamlanacak. 
 


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 02/10/2023 - 11:08