“Dünyada ve Türkiye’de Sigorta Sektörü”

İstanbul Kültür Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve Sigortacılık Programı, 28 Mayıs 2021 Cuma günü “Dünyada ve Türkiye’de Sigorta Sektörü” başlıklı e-seminer düzenledi. Bankacılık ve Sigortacılık İkinci Öğretim Program Başkanı Öğr. Gör. Ayşegül Berrak Köten’in moderatörlük görevini üstlendiği etkinliğe, Unico Sigorta A.Ş. Genel Müdürü Ahmet Sertem Demir konuk oldu.

2020 yılı Ocak ayı itibarıyla Unico Sigorta A.Ş.’de Genel Müdür, İcra Komitesi Üyesi ve Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapan Demir, dünyada ve Türkiye’de sigorta sektörü hakkındaki değerlendirmelerini ve deneyimlerini paylaştı. Unico Sigorta’nın bireysel ve kurumsal ürünlerini, faaliyet kollarını, müşteri yaklaşımını, reasürans yapısını ve prim büyüklüklerini aktaran Demir, Türkiye’deki sigorta sektörünü analiz etti.

Demir, sigortacılık sektöründe prim üretiminin 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 19,3 artış göstererek toplamda 82,6 milyar TL’ye yükseldiğini söyledi. Sigortacılık sektöründe hayat ve hayat dışı branşlarında toplamda 60 şirket olduğunu ileten konuğumuz, 39 şirketin sadece hayat dışı, 21 şirketin ise hem hayat hem de hayat dışı sektörde hizmet verdiğini belirtti.

Yıllara göre branş ve satış kanalı bazında sektör prim üretimini değerlendiren Demir, sigorta sektöründe kariyer yapmak isteyen öğrencilerimize bir yol haritası çizerek tavsiyelerde bulundu. Konuğumuz, etkinlik sonunda katılımcıların sorularını da yanıtladı.


Son Güncelleme Tarihi: Pt, 28/02/2022 - 17:03