12 Nisan 2009 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Geomatik Uygulama ve Araştırma Merkezi (GEOMER), ulusal ve uluslararası boyutta doğrudan ve dolaylı olarak geomatik, doğal afetler ve atmosfer ile ilgili konulara yönelik araştırma, etüt, proje, yayın ve benzeri çalışmaları gerçekleştirmek ve bu yönde gelecek istekleri değerlendirerek gerekli hizmetleri vermek üzere kurulmuştur.

GEOMER, kuruluş amacına uygun olarak CORS TR Kontrol Merkezi'nin işletim sorumluluğunu üstlenmiştir. Üniversitemizde gerçekleştirilen ve alanında devrim olarak nitelendirilen CORS TR sistemi, Türkiye'nin her yerinde 7 gün 24 saat santimetreler mertebesinde konum belirlenmesini sağlamaktadır. Bu sistemin omurgasını oluşturan referans istasyonları ise, kendi konumlarını, her saniye milimetreler mertebesinde hesaplamaktadır. Bu sistemin kontrol merkezlerinden birisi Üniversitemizde kurulmuştur. Böylece, tüm konum verilerini sürekli olarak alıp depolama ve bu verilerle ulusal ve uluslararası birçok bilimsel araştırma ve uygulama projeleri yapma olanağı sağlanmıştır.

Merkez'de halen 470.000 TL bütçeli "CORS TR verileriyle iyonosfer ve troposfer modellemesi ile tabaka hareketleri nedeniyle oluşan koordinat dönüşümleri" projeleri yapılmaktadır.

Prof. Dr. Turgut UZEL ve Prof. Dr. Kamil EREN, davet üzerine Şubat 2009 sonunda Miami Üniversitesi ve MİT'e gitmişler; CORS TR projesini tanıtmışlardır. Bu büyük projenin kısa zamanda gerçekleşmesi, her iki üniversite öğretim üyeleri tarafından büyük bir takdirle karşılanmış ve ortaklaşa önemli projeler yapmak önerisinde bulunmuşlardır. Merkezde, ülkemizin önde gelen üniversiteleri ile yurtdışında tanınmış üniversiteler ile birlikte çeşitli projelerde beraber çalışmalar yapılacaktır.