Workshop on "Regional Studies in Turkey" with the partnership of GPoT & MURCIR - October 23, 2019

On 23 October 2019, Istanbul Kültür University-affiliated Global Political Trends Center (GPoT) and Marmara University-affiliated Research Center For International Relations (MURCIR) organized a workshop titled “Regional Studies in Turkey”. Prof. Dr. Faruk Sönmezoğlu, who was the guest of honour, addressed the transformations of the regional studies from the historical perspectives to the present. Representing both institutions, Zuhal Mert Uzuner and Mensur Akgün addressed opening speeches. The workshop was held in three sessions respectively; “Regional Studies and Theoretical Perspectives”, “Global Powers and Regional Studies” and “Regional Studies and Turkey”. Eventually, the meeting ended with a general evaluation and participants' mutual criticism, exchange of views and opinions. The meeting report, which will be written by Yasin Küçükkaya and Sena Kekeç in the coming days, will be published on the GPoT website.

İstanbul Kültür Üniversitesi, 23 Ekim 2019 tarihinde Küresel Siyasal Eğilimler Birimi (GPoT) ve Marmara Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Araştırma ve Uygulama Merkezi’nin (MURCIR) ortaklığında, Prof. Dr. Faruk Sönmezoğlu’nun onur konuğu olduğu “Türkiye’de Bölge Çalışmaları Çalıştayı”na ev sahipliği yaptı. Sınırlı sayıda katılımcıya açık olan ve üç oturumda gerçekleşen çalıştay; organizasyona imza atan kurumları temsilen Prof. Dr. Mensur Akgün ve Doç. Dr. Zuhal Mert Uzuner’in açılış konuşmalarıyla başladı. Oturumlarda, “Bölge Çalışmaları ve Kuramsal Perspektifler”, “Küresel Güçler ve Bölge Çalışmaları” ve “Bölge Çalışmaları ve Türkiye” başlıkları masaya yatırıldı. Son olarak toplantı, genel bir değerlendirme mahiyetindeki katılımcıların karşılıklı eleştiri, görüş ve fikir alışverişinin ardından sona erdi. Önümüzdeki günlerde Yasin Küçükkaya ve Sena Kekeç tarafından kaleme alınacak olan toplantı raporu, GPoT’un web sitesinde yayınlanacaktır.

Toplantı raporunu buradan indirebilirsiniz.