Israel-Turkey Policy Dialogue of GPoT Center and Mitvim

A second-track channel of Mitvim and the GPoT Center, in cooperation with the Friedrich Ebert Stiftung.

In the hopes of positively impacting the state of relations between their governments, Mitvim - The Israeli Institute of Regional Foreign Policies and the Global Political Trends (GPoT) Center formally signed in 2012 a cooperation agreement, and launched a second-track channel that supports efforts to mend Israel-Turkey ties and enables experts, diplomats and journalists from both countries exchange views on the dramatic changes taking place in the Middle East.

The cooperation between Mitvim and GPoT includes a series of policy dialogues, hosted both in Istanbul and Tel Aviv and in cooperation with the Friedrich Ebert Stiftung. These dialogues have proven to develop and maintain a vital artery of communication during a period of reduced diplomatic ties. They are also regularly covered by the Israeli and Turkish media.

Partners/Sponsors:

• The Israeli Institute for Regional Foreign Policies (Mitvim)
  • Friedrich-Ebert-Stiftung

İsrail-Türkiye GPoT Center ve Mitvim Politika Diyaloğu

Friedrich-Ebert-Stiftung iş birliğiyle Mitvim - İsrail Bölgesel Dış Politikalar Enstitüsü ve Küresel Siyasal Eğilimler Birimi (GPoT) arasında yapılan gayrı resmi toplantılar serisidir.

Hükümetler arasındaki ilişkilerin durumunu olumlu yönde etkileme umuduyla Mitvim - İsrail Bölgesel Dış Politikalar Enstitüsü ve Küresel Siyasal Eğilimler Birimi (GPoT), 2012 yılında resmen bir işbirliği anlaşması imzaladı ve bu sayede; İsrail-Türkiye ilişkilerini düzenleme çabalarını destekleyen ve her iki ülkeden uzmanların, diplomatların ve gazetecilerin Orta Doğu’da meydana gelen değişimlerle ilgili görüş alışverişinde bulunmalarını sağlayacak ikinci bir iletişim kanalı açılmış oldu.

Mitvim ve GPoT arasındaki iş birliği hem İstanbul'da hem de Tel Aviv'de Friedrich Ebert Stiftung ile iş birliği içinde bir dizi politika diyaloğu içermektedir. Bu diyalogların, diplomatik ilişkilerin azaldığı bir dönemde iletişimi güçlendirdiği ve sürdürdüğü kanıtlanmıştır. Ayrıca bu toplantılar düzenli olarak İsrail ve Türk medyası tarafından takip edilmiştir.

Ortaklar / Sponsorlar:

• Friedrich-Ebert-Stiftung