Support to Armenia–Turkey Rapprochement (SATR)

GPoT Center took an important role on supporting the Armenia - Turkey rapprochement through the SATR project.

The project aims to support Armenia-Turkey rapprochement through development of new business partnerships and regional professional networks, engaging civil society in alliance-building to further contribute to Armenia-Turkey normalization, and establishing a favorable environment for state-to-state dialogue and interaction.
As a member of this multi-partner Consortium, GPoT Center:

1. Holds policy and media discussions with the participation of media figures, opinion-makers, experts and former officials from Turkey and Armenia, where participants discuss the findings from the media research/monitoring and the current state of relations;
  2. Facilitates television media coverage in Armenia and in Turkey of the SATR project and Turkish-Armenian relations, the topics of which include the issues that are at the focus of the project, e.g. business, civil society, and dialogue among state actors;
  3. Conducts a pre-election journalism exchange to aid Armenian journalists in covering current elections in Turkey and vice versa; and
  4. Jointly with its Armenian counterparts, organizes the selection of the Armenian and Turkish recipients of, and the ceremony in Turkey of, the Turkey-Armenia Journalism Award, which recognizes journalists with the highest quality and most engaging media publications on Armenian-Turkish issues.

For detailed information on all SATR-related activities, please click here.

Partners/Sponsors:

• Eurasia Partnership Foundation (EPF – Yerevan, Armenia);
  • Yerevan Press Club (YPC – Armenia, Yerevan);
  • United States Agency for International Development (USAID);
  • et. al.

Dates: October 1, 2010 - October 1, 2012

Ermenistan-Türkiye Uzlaşmasına Destek (SATR)

Bu proje, yeni iş ortaklıkları ve bölgesel profesyonel ağlar geliştirerek, iki ülke ilişkilerinin normalleştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla sivil toplumun ittifak oluşturma sürecine katılması, devletlerarası diyaloğu ve etkileşimi arttırarak uygun bir ortam oluşturulması yoluyla Ermenistan-Türkiye uzlaşmasını desteklemeyi amaçlamaktadır.

Bu çok ortaklı konsorsiyumun bir üyesi olarak Küresel Siyasal Eğilimler Birimi (GPoT):

1. Türkiye ve Ermenistan’dan katılımı sağlanan medya mensupları, araştırmacılar, uzmanlar ve eski devlet memurları ile medya araştırmaları/izlemelerini ve mevcut ilişkileri tartışabildikleri politika ve medya tartışmaları düzenler,
  2. Projenin odağını oluşturan devlet aktörleri arasında iş, sivil toplum ve diyalogları oluşturan konuları içeren, Türk-Ermeni ilişkilerini ve SATR projesini anlatan Türkiye ve Ermenistan televizyon medyasında yer almasını sağlamasını kolaylaştırır,
  3. Türkiye'deki mevcut seçimlerle ilgili haber yapma sürecinde Ermeni gazetecilerden destek alır; ve Ermenistan’daki seçim sürecinde Türkiye’den destek gider,
  4. Ermeni meslektaşları ile ortaklaşa olarak, Türkiye’deki Ermeni-Türk konularında en kaliteli ve ilgi çekici medya yayınlarına sahip gazetecileri ödüllendirmek amacıyla Türkiye-Ermenistan Gazetecilik Ödülü'nün organize eder.

SATR ile ilgili tüm faaliyetler hakkında ayrıntılı bilgi için, lütfen buraya tıklayın.

Ortaklar / Sponsorlar:

• Avrasya Ortaklık Vakfı (EPF - Erivan, Ermenistan);