Önlisans

Çalışma Şekli Ölçme ve Değerlendirme Program Etkinlikleri
Yerleşme Şartları Mezuniyet Koşulları İletişim Bilgileri

Program Amacı

Hava Lojistiği  gelişen lojistik sektöründe mal, bilgi ve insan kaynakları akışının  stratejik yönetimi ve kontrolüne odaklı oldukça yeni bir programdır.

Program, iş ve yönetim becerilerinin gerekliliklerini, havacılık sektörünün karmaşık yapısını çözebilecek becerileri öğretmeye yöneliktir. Rekabetçi müfredat içeriği ile temelinde uzmanlık öncesi bireyler yetiştirilmektedir. Ayrıca; alanında uzman olabilecek teorik ve pratik bilgi ve beceri ile donatılmış, havacılık sektöründe günümüzün ve geleceğin zorunluluklarını öğrenmeye odaklı bireylerin yetiştirilmesi hedeflenmektedir.  Hava Lojistiği teorik bilgi ile uygulamalı eğitimi destekleyen ve ileri gelen firmalarda sağladığı zorunlu staj imkanlarıyla bu eğitim anlayışını garantileyen bir programdır.

Kuruluş

2011 senesi itibarı ile  İstanbul Kültür üniversitesi İşletmecilik Meslek Yüksekokulu bünyesinde " Hava Lojistiği " adı altında  eğitim-öğretime başlamıştır.

Kazanılan Derece

Ön Lisans Mezunu

Öğretim Dili

Çalışma Şekli

Tam Zamanlı

Yerleşme Şartları

Hava Lojistiği programına ÖSYM tarafından yapılan Merkezî Yerleştirme Sınavı ile 60  öğrenci alınır. Merkezî Yerleştirmede adaylar Hava Lojistiği Programına, YGS6 puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Hava Lojistiği Programına yerleştirilen öğrencilerin kayıtları ÖSYM’nin belirlediği takvim çerçevesinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılır.

Çift Anadal - Yandal

Staj

Öğrencilerimizin mezuniyet şartını yerine getirebilmeleri için 40 iş günü staj yapmaları zorunludur.

Ölçme ve Değerlendirme

Öğrencilere, kayıtlı oldukları her ders için aşağıdaki harf notlarından ve/veya simgelerden biri, dersin öğretim elemanı tarafından verilir:

B+

E: Yarıyıl içi çalışmaları eksik

T: Transfer

V:Dersten çekilmiş

(2) Başarı notu olarak A, A-, B+, B, B-, C+, C notlarından birini alan öğrenci, o dersi başarmış sayılır. (3) Bir dersten C-, D+, D, D- notlarından birini alan öğrenci, o dersi şartlı başarmış sayılır. Öğrenci, bu notları aldığı yarıyılı tekrarlamak durumuna düşerse, bu derslerden başarısız sayılır. (4) Herhangi bir dersten FD ve FF notunu alan öğrenci, o dersten başarısız sayılır. FD notu; derse devam etmiş, ancak başarı sağlayamamış olan öğrenciye, FF notu ise; derse devam koşulunu yerine getirmemiş olan öğrenciye verilir. (5) Hastalık ve başka zorunlu nedenlerle, bir dersin yarıyıl sonu sınavına giremeyen öğrenciye G notu verilir. Bu not, öğrenciye mazeret sınavları sonucunda verilecek başarı notu ile değiştirilir. Mazeret sınavlarına girmeyen öğrencinin notu, FD’ye dönüşür. (6) Yarıyıl sonu sınavlarına girdiği halde, yarıyıl içi çalışmalarında eksiklikleri olan öğrenciye E notu verilir. Öğrenci, o dersin yarıyıl sonu sınavı tarihinden itibaren on gün içinde eksiklikleri tamamlamak zorundadır. Bu sürenin uzatılmasına, öğrencinin başvurusu ve ilgili öğretim elemanının onayı ile ilgili bölüm başkanı karar verir ve durumu Öğrenci İşleri Daire Başkanlığına bildirir. Bu süre içinde gerekli çalışmaları tamamlayan öğrenciye başarı notu verilir, tamamlayamayan öğrencinin notu ise FD’ye dönüşür. (7) V simgesi, dersten çekilen öğrenciye verilir. (8) R simgesi, tekrar edilen dersler için kullanılır. (9) Bir yarıyıldan daha fazla süren derslerden, bir sonraki yarıyılda devam edecek olanlara P simgesi; içinde bulunulan yarıyılda tamamlanmış olanlara başarı notlarından biri verilir. (10) Başka yükseköğretim kurumlarından geçiş yapmış öğrencilerin daha önce almış oldukları derslerden, ilgili mevzuat hükümleri uyarınca eşdeğerliği kabul edilenlere, T simgesi verilir. Lisans ve önlisans düzeyinde yürütülen kayıt, eğitim ve öğretim ve sınavlarda uygulanacak usul ve esaslar İstanbul Kültür Üniversitesi Önlisans ve Lisans Eğitim Öğretim Yönetmeliği’nde belirlenmiştir.

Mezuniyet Koşulları

Uluslararası İşbirliği

Mezunların İstihdam Profilleri

Üst Derece Programlara Geçiş

Lisans Eğitimine geçiş, 19.02.2002 tarih ve 24676 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Meslek Yüksekokulları Mezunlarının Lisans Öğrenimine Devamları Hakkında Yönetmelik" ile Yükseköğretim Kurulunun belirlediği uygulama esasları uyarınca, Meslek Yüksekokulları programlarından mezun olan başarılı öğrencilerin örgün öğretim lisans programlarına dikey geçiş yapmaları ile ilgili sınav ve yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından yürütülmektedir

Öğrencilerimiz lisans eğitimlerini tamamladıktan sonra Dikey Geçiş Sınavı'na girerek yüksek lisans düzeyinde eğitimlerine devam etme olanağına sahiptirler.Eğitimlerine yurtdışında devam etmek isteyen mezunlarımız ise İstanbul Kültür Üniversitesi'nin yurtdışındaki üniversitelerle yaptığı protokoller doğrultusunda 3. ve 4. yarıyıl derslerini yurtdışında okuyarak lisans tamamlama programlarına katılabilirler. Geçiş yapılabilecek alanlar aşağıdaki şekildedir;

-Havacılık İşletmeciliği

-Lojisik yönetimi

-Sivil Hava Ulşatırma İşletmeciliği

-Ulaştırma ve Lojistik

-Uluslararası Lojistik

-Uluslararası Lojistik ve Taşımacılık

-Uluslararası Lojistik Yönetimi

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik

-Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi

Sunulan Olanaklar

İstanbul Kültür Üniversitesi İşletmecilik  Meslek Yüksekokulu  İncirli Kampüsünde eğitim devam etmektedir. Modern teknolojinin olanaklarını öğrencilerine sunan bu kampüs  geniş bir bilgisayar  laboratuarına da sahiptir.

Program Etkinlikleri

Hava Lojistiği Programı eğitim verdiği süre  içerisinde lojistik ve havacılık ile ilgili  tüm işletmelere  geziler  ve ornizasyonlar  düzenlemektedir  Düzenlediği  seminer   ve konferans  organizasyonları  ile  Hava Lojistiği öğrencilerini  yetiştirmektedir.

Program Başkanı: Yrd.Doç.Dr.Begüm Erdil Şahin

E-Mail: b.sahin@iku.edu.tr