Programın Amacı

Gelen öğrenci profilini göz önünde tutarak, kuramsal bilgi yanında uygulamaya da ağırlık vermek suretiyle, ekonominin çeşitli sektörlerinin gereksinimi olan genelde "mühendis", özelde de "elektronik ve/veya elektrik-elektronik mühendisliği" formasyonu vermektir.

Kuruluş

15 Temmuz 1997 tarihinde 4281 sayılı kanun ile kurulan İstanbul Kültür Üniversitesi, Mühendislik Fakültesinin 20 Ocak 2004 tarihinde aldığı karar ile Elektronik Mühendisliği Bölümünü kurma çalışmalarına başlamıştır. Elektronik Mühendisliği Bölümü 3 Haziran 2004' de YÖK'ten alınan izin ile ilk öğrencilerini 2004-2005 eğitim-öğretim döneminde Ataköy Yerleşkesinde almıştır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği ( MÜDEK ) tarafından 01.Mayıs.2014 – 30 Eylül 2016 tarihleri arasında geçerli olmak üzere akredite edilmiştir. Ayrıca akreditasyon süresi boyunca geçerli olmak üzere bölümümüze "Avrupa Etiketi" - EURopean ACcredited Engineer Label (EUR-ACE) de verilmiştir.18 Temmuz 2015 tarihinde Bölümümüze MÜDEK tarafından ara ziyaret yapılmış olup neticesi beklenmektedir.

Üniversitemiz Rektörlüğü'nün teklifi üzerine 08.04.2015 tarihli Yükseköğretim Yürütme Kurulu toplantısında alınan kararla bölümümüzün adı, 2015-2016 ÖSYS işlemlerinden itibaren Elektrik-Elektronik Mühendisliği olarak değiştirilmiştir.

Kazanılan Derece

Elektronik Mühendisliği'ne ait dört yıllık eğitim planında yer alan bütün dersleri başarıyla tamamlayan, en az 240 AKTS’ye sahip ve 40 gün zorunlu stajını yapmış olan öğrencilere Elektrik-Elektronik Mühendisliği alanında lisans derecesi verilir.

Öğretim Dili

Bölümümüzün öğretim dili İngilizcedir ve yabancı dil hazırlık sınıfı İngilizce seviyesi yetersiz olan öğrencilere zorunlu okutulmaktadır.