Girişimcilik Bölümü

T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ), Girişimcilik Bölümü’nü kurarak Aile İşletmeleri ve Girişimcilik alanında Türkiye’de ilklere imza atmaya devam etmektedir.

Girişimcilik Bölümü, ilk öğrencilerini 2016-2017 eğitim ve öğretim döneminin başında almaya başlamıştır.

Girişimcilik Bölümü, Türk Aile İşletmelerinin gelecek nesil veliahtlarını girişimci olarak yetiştirmeyi; Aile İşletmelerinde çalışan profesyonellere kurumsal girişimcilik yetisini kazandırmayı; her öğrencisine sosyal girişimcilik becerisini katmayı amaçlamaktadır.

Girişimcilik Bölümü, ders programında Girişimcilik ve Aile İşletmeleri başlıklarının yanı sıra ekonomi, hukuk, pazarlama ve satış teknikleri, bilişim ve iletişim teknolojilerinin finans ve ticaretle entegrasyonu, inovasyon, digital yönetim ve genel işletme gibi birden fazla alanda yetkinlik kazandırmayı hedefleyen bir eğitim modeline sahiptir.

Girişimcilik Bölümü, Türkiye’de kendilerini sonraki nesillere devretmeyi amaçlayan Aile İşletmelerinin Gelecek Nesil Girişimcilerine; Aile İşletmelerinde çalışacak Profesyonel Kurumsal Girişimcilerine; Kendi işini kurmaya hazırlanan Girişimcilere yönelik çalışmalar yapan akademik personel ve akademi dışı uzman kadrolardan oluşmaktadır.

İKÜ Girişimcilik Bölümü, sunduğu öğretim içeriğiyle; önlerine çıkan fırsatları fark eden, bu fırsatları doğru analiz edip pazarlanabilir, kalıcı ekonomik ürün ve hizmetlere dönüştürüp istihdam yaratabilmeleri için gerekli eğitim donanımı vermeyi amaçlanmaktadır. Bu süreçte Girişimci özellikleri konusunda farkındalık kazanacak olan öğrencilerimize, bu özellikleri kazanma ve/veya geliştirme fırsat ve olanakları sunmak yanında; Girişimci duruş, tutum ve beceri setinin öğretilmesi hedeflenmektedir.

Girişimcilik Bölümü’nün eğitim dili Türkçe olup, öğrencilerimiz İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin Erasmus gibi geniş yurtdışı eğitim ağından faydalanabilirler; Fakülte içinde yer alan diğer bölümlerde ikinci lisans (ÇAP) programını veya Yandal çalışmalarını tamamlayabilirler. Ayrıca, lisans eğitimleri boyunca seçebilecekleri Çince, Rusça, Almanca, vb., ile mesleki İngilizce dersleri aracılığıyla Yabancı Dil donanımlarını güçlendirebilirler. Fakültemizin geniş sanayi işbirliği ağı ile öğrencilerimiz, iş dünyası ile iç-içe bir eğitim şansını elde etme imkanına sahip bulunmaktadır.

Kariyerinde

İKÜ Girişimcilik Bölümünden mezun olan öğrencilerimiz akademik kariyerlerine Lisans Üstü (Master) eğitimleriyle devam edebilir; Kendi Aile İşletmelerinde çalışabilir; Kendi işletmelerini kurabilir; Farklı üretim ve hizmet sektörlerinde yenilikçi ve girişimci olarak çalışabilirler. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında da istihdam edilebilirler.

Geleceğin Girişimcisine notlar

Öğrencilerimiz eğitimleri süresince, Üniversitemizin Aile İşletmeleri ve Girişimcilik Uygulamaları Merkezi (AGMER) kapsamında etkinliklere ve eğitimlere katılabilirler. AGMER çerçevesinde yer alan çeşitli KOBİ ve Ekonomi alan çalışmalarına katılarak Aile İşletmelerinin iç dinamiklerini inceleyebilirler. Ayrıca, öğrencilerimiz, Girişimcilik ve Aile İşletmeleri alanlarında kendi inovatif projelerini geliştirebilir ve farklı proje gruplarına katılarak eğitim sürecinde farklı deneyimler kazanabilirler.

2017-01-23 14:45:41