Hakkımızda

2016 yılında Eğitim-Öğretim yaşamına başlayan Yeni Medya ve İletişim Bölümü; öğrencilere kuramsal içerikle birlikte uygulamalı bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrencilerimize eğitim-öğretimlerinin ilk yıllarından itibaren Yeni Medya ve İletişim alanının temel kavram ve ilkelerini aktarabilmek için; medya ve iletişim alanının tarihsel gelişimine, toplumsal ve psikolojik etkilerine, ekonomik ve kültürel yaşamla olan bağlantısına değinilerek, Yeni Medya ve İletişim alanına ilişkin temel uygulamalara giriş yapılmaktadır. Bölümümüzde alana yönelik güncel bir içerikle oluşturulmuş, yeni iletişim teknolojileriyle bağlantılı Yeni Medya Programcılığı, Dijital İçerik Üretimi ve Yönetimi, Dijital Fotoğrafçılık, Dijital Video, Dijital Tasarımlar, Oyun Tasarımı, Medya Tasarımı ve benzeri çok sayıda dersler aracılığıyla hızlı bir gelişim gösteren alana ilişkin öğrencilerimizin gerekli donanımı edinebilmeleri amaçlanmaktadır. Bu derslerin yanında eğitim-öğretim programımızda yer alan İnternet Gazeteciliği, Dijital Sanat, Dijital Animasyon, Veri Gazeteciliği, İnternet Gazeteciliği, Sosyal Medyada Reklamcılık gibi farklı disiplinlerle yeni medya alanının iletişimi ve etkileşimi öğrencilerimize aktarılmaya çalışılarak, onların çok yönlü bir biçimde gelişimlerine katkıda bulunulacaktır.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencilerine; gazetecilik, reklamcılık, pazarlama, halkla ilişkiler, sanat, tasarım, fotoğrafçılık, siyaset gibi farklı alanlarda kendilerini geliştirme olanağı yaratarak, onlara ilgileri ve yetkinlikleri doğrultusunda, gelecekteki kariyer planlarına yönelik geniş seçenekler sunmaktadır. İletişim teknolojilerinin gelişimine paralel olarak yaşamımızda daha fazla yer edinmeye başlayan yeni medya alanı, disiplinlerarası yapısıyla geleceğin gözde uzmanlık alanları arasında da yer almaktadır.  Bölümde; öğrenciler bölümün çok yönlü yapısı doğrultusunda kendilerini geliştirerek farklı iş kollarında uzmanlaşabilmektedirler. Öğrencilerimiz; eğitim-öğretim yaşamları sürecince özgün ve yaratıcı dijital içerikler üretebilecek ve yönetebilecek; dünyayı, gündemi analiz edecek bilimsel ve uygulamalı bir eğitim sisteminin içinde yetişeceklerdir.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nün 49 öğrencilik kontenjanı bulunmaktadır. Bölümümüzde 5 öğrenci %100 burslu, 30 öğrenci %50 burslu, 14 öğrenci %25 burslu, olmak üzere toplam 49 öğrenci burslu olarak eğitim alabilmektedir.

Yeni Medya ve İletişim Bölümü’nde öğrencilerimiz Erasmus ve Farabi gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile yurtdışında ve yurtiçinde öğrenim görebilme olanağına sahiptirler.  Öğrencilerimiz,  aynı zamanda  “Özelleştirilmiş Çift Anadal”  Programı ile istediği alanda ikinci bir diploma alarak, bireysel ve mesleki gelişimlerini zenginleştirme ve iş olanaklarını genişletebilme şansına da sahip olabilmektedirler.

2016-08-01 09:34:02