Hakkımızda

Sanat Yönetimi Bölümü ilk öğrencilerini 2002- 2003 Eğitim Öğretim yılında almıştır. 2002 yılında Şirinevler Yerleşkesi ana binasında faaliyete başlayan bölüm, artan öğrenci sayısıyla birlikte 2004 yılından itibaren Ataköy Yerleşkesi'nde eğitim hayatına devam etmektedir. Sanat Yönetimi Bölümü ilk mezunlarını 2005- 2006 Eğitim Öğretim yılında vermiştir.

Daha önce Özel Yetenek Sınavı ile öğrenci alan bölüm, 2009- 2010 Eğitim Öğretim yılı itibarıyla TS- 2 puanıyla öğrenci almaktadır.

Sanat Yönetimi Bölümü, LYS tercihlerine göre çeşitli oranlarda burslu öğrenci almaktadır. Bunun yanı sıra öğrencilerimiz, İstanbul Kültür Üniversitesi’nin alternatif burs ve indirim olanaklarından yararlanabilmektedir. Üniversiteye yeni kayıt olan öğrencilere sağlanan indirimlerin yanı sıra başarılı olan öğrencilere verilen burslar bulunmaktadır.

Sanat Yönetimi Bölümü'nün öğretim dili Türkçe'dir ve yabancı dil hazırlık sınıfı isteğe bağlı olarak öğrencilere okutulmaktadır.

Her biri alanında uzman öğretim elemanlarının yürütmekte olduğu derslerin yanı sıra öğrencilerimiz, eğitim süreçlerinde ürettikleri projeler ve zorunlu stajlarıyla meslek yaşamına hazırlanırlar.

Sanat Yönetimi Bölümü öğrencileri, 40 iş günü bir kurumda stajlarını tamamlayarak mezun olabilmektedir. Öğrenciler, öğrenim süreleri boyunca edindikleri profesyonel birikimi çeşitli kültür ve sanat kurumlarında yaptıkları stajlarla zenginleştirmektedir.

Bir kültür kenti ve metropol olan İstanbul’da güncel sanat etkinliklerini yakından izleme olanağına sahip olan öğrenciler; sanat vakıf ve dernekleri, tiyatrolar, sanat galerileri, müzeler ve benzeri merkezlere yönelebilmektedirler. Ayrıca İstanbul Kültür Üniversitesi’nin kültür ve sanat konusundaki ayrıcalıklı yapısıyla bağlantılı olarak Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi ve üniversite bünyesindeki İKÜ Sanat Galerisi’nde gerçekleştirilen sergiler, gösteri ve konferanslara, öğrenci kulüplerinin etkinliklerine katılabilmektedirler.