“TELEVİZYON HABERCİLİĞİ” SERTİFİKA

Programın Amacı
İlk hedef, haberin fikir ya da olay olarak doğuşundan, televizyon ekranlarına gelişine kadar olan tüm süreci öğretmektir. Bu süreç zarfında; bir televizyon kanalının genel yapısı, haber merkezinin kadro yapılanması ve bu kadronun görevleri, güncel yayın teknolojileri, habercilikte bilinmesi gereken meslek kuralları da dahil olmak üzere, televizyon haberciliğinin tüm evrelerine değinilecektir.
Programa Kimler Katılmalı?
Bu sertifika programına, bir basın mensubu olarak herhangi bir medya kuruluşunda çalışmak isteyen, mesleğe doğru ve güncel bilgilerle adım atmak isteyen herkes katılabilir. Bu sertifika programı halen iletişim fakültelerinde okuyan öğrenciler için de çok faydalı olacak, mesleği daha yakından tanımalarına imkan verecektir.
Eğitimin Günü & Saati:
Program, Pzt-Salı-Çarşamba-Cuma 09.00-16.00 saatleri arasında seçilecek bir günde ya da hafta sonu  C.tes,-Pazar günlerinde 3 saatlik bir zaman diliminde gerçekleşecektir.
Eğitimin süresi  50 saat olarak planlanmıştır.
Programın İçeriği
Haberciliğe Giriş, Haber Merkezi’nin Yapısı, Haberciliğin ve Yayıncılığın Temel İlkeleri, Haber Üretimi gibi ana başlıklar altında toplanan sertifika programı, teorik anlatım ve pratik uygulamalar şeklinde yapılacaktır. Buna ilaveten, dersler mesleğinin uzmanı kişilerin katılımıyla daha da etkili hale getirilecek, fotoğraf ve video’larla desteklenecektir.
Programa Destek Veren Katılımcılar

•    Sonay Dikkaya – Haber Spikeri