“İktisat, İşletme, Uluslararası İlişkiler, Uluslararası Ticaret , Girişimcilik,İngilizce İşletme ve İngilizce Uluslararası Ticaret (Derslerin tamamı İngilizce) Bölümlerimizde, akademik bilgi ile birlikte mesleki alan deneyimine de sahip öğretim kadromuz, öğrencilerimizi sadece bir mesleğe değil yaşama hazırlıyor.”

Prof. Dr. Ali Şen

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

İKÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, 1997 yılında kurulmuş ve 2001'de ilk mezunlarını vermiştir. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi; bünyesindeki İşletme, İktisat , Uluslararası İlişkiler ,Uluslararası Ticaret ,Girişimcilik , İngilizce İşletme ve İngilizce Uluslararası Ticaret Bölümleri aracılığı ile lisans ve yüksek lisans öğrencilerine sürekli güncel tutulan kaliteli bir eğitim vermeyi misyon edinmiştir.

Fakültemiz öğretim kadrosu bilimsel gelişmeleri izler, yeni bilgiler üretir; bunları öğrencilerine ve iş hayatının kullanımına aktarır. Öğretim üyelerimiz ders yükümlülükleri dışında gerek yurtiçi gerekse yurtdışı dergilerde bilimsel makaleler yayınlama kongre ve seminerlere katılma gibi faliyetlerde aktifdirler.

Uluslararası İlişkiler,İşletme İngilizce, Uluslararası Ticaret İngilizce  Bölümlerinde öğretim dili İngilizce'dir ve Hazırlık sınıfı zorunludur. Uluslararası Ticaret, İşletme , İktisat ve Girişimcilik Bölümleri'nde Türkçe eğitim yapılmakta olup ingilizce hazırlık sınıfı isteğe bağlıdır. İngilizce İşletme Bölümü'nde ise derslerin tamamı ingilizcedir. Öğrencilerimiz Erasmus programı çerçevesinde çeşitli Avrupa Üniversiteleri'nde bir ya da iki yarıyıl okuma olanağı bulabilir, üniversitemizdeki diğer bölümlerde çift ana dal ve yan dal programlarına katılabilirler.Fakültemizde öğrencilerimizin gelişmesi ve iş yaşamında aranan, nitelikli bireyler olarak yetiştirilmesi amacıyla; öğretim programı, düzenli yapılan konferans, seminer, tartışma ve işletme gezileri ile desteklenmektedir. İş yaşamından gelen konuşmacıların belirli konuları sınıf içinde incelemesi ile öğretim zenginleştirilmektedir. Öğrencilerimizin iş yaşamının ve dahil olacakları mesleki grupların gerçeklerine bugünden uyum sağlamaları, önemli hedeflerimizden biridir.

İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, öğrencilerine yönelik eğitim öğretim hizmeti yanında bölge işletmelerine yönelik araştırma, eğitim ve danışmanlık çalışmalarına da devam etmektedir.

İktisadi ve İdari Bilimler  Fakültesi
Ataköy Yerleşkesi Bakırköy 34156 / İstanbul