Haber Detay
Yeni Kuşak Modacılar, Yeniçağın Değişimlerini Tasarımlarıyla Anlatacak

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) Moda Tasarımı Programı öğrencileri, insanı merkeze koydukları dört faklı temadan oluşan tasarımlarını yılsonu mezuniyet defilesinde sergileyecekler.

İşletmecilik Meslek Yüksek Okulu Moda Tasarımı Programı öğrencilerimiz, 10 aylık emeklerini 16 Mayıs Çarşamba günü saat 16.00’da Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde düzenlenecek “Zen/Göçebe/Mikser/Siber” temalı defileyle görücüye çıkarıyor.

Moda Tasarımı Programı’nın tek bir temayla yetinmeyip dört farklı temadan esinlendiği defilede 39 öğrencinin, 52 adet tasarımı sergilenecek. Yabancı mankenlerin podyumda tanıtacağı tasarımlar eskinin ve yeninin, geleneklerin ve teknolojinin, iyinin ve kötünün, insanların ve kültürlerin hızla dönen bir mikserde karıştığı yeniçağın değişimlerini yansıtacaklar.

10 ay süren hazırlık aşamasında yoğun bir tempo içerisinde çalışan öğrenciler, tasarım derslerinde eskizlerini tamamladıkları ürünlerin, bilgisayarlı kalıp dersinde kalıplarını çıkararak, dikim atölyesinde diktikten sonra “Aksesuar Tasarımı” derslerinde hazırladıkları aksesuar ve materyallerle de bir araya getirip tasarımlarına son şekillerini verdiler.

<< TÜM HABERLER

2018-05-11 12:38:31