Haber Detay
Sıra Dışı Bir Deneyim: in - line 2018 Görsel ve İşitsel Dijital Sergi

İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat Galerisi (İKÜSAG), doğal bir fenomen olan ufuk çizgisinden ilham alınarak İKÜ için özel olarak tasarlanan “in - line 2018 Görsel ve İşitsel Dijital Sergi” ile sanatseverlere sıra dışı bir deneyim yaşatmaya hazırlanıyor.

15 Mayıs Salı günü kapılarını açacak toplam 21 adet dijital panelden oluşan eser, iki uç noktasına yansıtıcı yüzeylerin konumlandırılmasıyla, sınırları olan bir alanı limitsiz bir mekâna dönüştürür ve sürekli evrilen sonsuz bir zaman-mekân deneyimi sunacak. Bu şekilde izleyiciler enstalasyonu deneyimlerken, bulundukları zaman ve mekândan koparak farklı bir gerçekliğe doğru adım atacaklar. Sergi İstanbul Kültür Üniversitesi Ataköy yerleşkesinde bulunan İKÜ Sanat Galerisi (İKÜSAG)’nde 29 Mayıs Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek.

Nohlab Stüdyo

Nohlab, sanat, tasarım ve teknoloji etrafında disiplinlerarası deneyimler üreten bir stüdyodur. Teknolojinin sanat ve tasarımla olan ilişkisini sorgularken, dijital gerçeklik ile fiziksel gerçeklik arasında köprüler kurar. İnsan ve teknoloji arasındaki bağın farklı şekillerde ifade edilebileceği araçlar, tasarımlar ve hikâyeler üretir.

İşleri OFFF, TedX, Vivid, Sonar gibi uluslararası birçok festival ve etkinlikte gösterilen Nohlab Stüdyo, ARS Electronica ve Japan Media Arts Festivalden ödüller almıştır. Stüdyo, dünyaca ünlü pek çok marka ve organizasyonla çalışmaktadır.

Yaklaşım

Nohlab ürettiği tüm işlerde farklı deneyimler tasarlar. Algılar ve deneyimler arasında bağ kuran hikâyeler oluştururken imgelerden ve doğrudan anlatımdan kaçınır.

Katılımcıların her seferinde farklı deneyimler yaşamasının hedeflendiği işlerde deneyimler ile bilgi üretimine ve bunlar üzerinden gerçekleşecek paylaşımlara ve karşılaşmalara olanak sağlar.

Üretimlerini tasarladıkları süreçte, pek çok farklı disiplin ve tekniği bir araya getirirken, sadelik ve basitlik ön plandadır. Yeni problemler çözmek, yeni teknikler denemek ve yeni algı biçimleri üretmeyi hedefler. İnsan, mekân ve zaman arasındaki sınırları kaldırmak için sürekli araştırır, dener ve sorgular.

Ekip

Nohlab, 2011 yılında, uzun süredir birlikte çalışan ve bu çalışma disiplinini katılımcı ve paylaşımcı bir sürece taşımak isteyen Candaş Şişman ve Deniz Kader tarafından kurulmuştur.

<< TÜM HABERLER

2018-05-11 11:50:13