Haber Detay
Akıngüç Resim Ödülü Sonuçları

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından her sene düzenlenen 'Akıngüç Ödülü' bu yıl resim alanında “Akıngüç Resim Ödülleri” adı ile sanata ayrıldı. İKÜ’ye sanat koleksiyonunu bağışlayarak üniversite koleksiyonunu temellendiren, kurum bünyesinde düzenli sanat etkinlikleri gerçekleştirerek sanat galerisini destekleyen ve sanatı eğitimin her aşamasında önemli bir yere koyan İKÜ Mütevelli Heyet Onursal Başkanı, İnşaat Yüksek Mühendisi Fahamettin Akıngüç başta olmak üzere Akıngüç ailesi adına gerçekleştirilen yarışmada ödüle layık görülen eserler belirlendi.

Prof. Dr. Devrim Erbil, Prof. Dr. Halil Akdeniz, Prof. Dr. Aydın Ayan, Ekrem Kahraman, Denizhan Özer’den oluşan Akıngüç Resim Ödülü Seçici Kurulu, 1 Kasım 2017 Çarşamba günü toplanarak yarışmaya başvuran sanatçıların eserlerini değerlendirdi. Ödül, Mektup adlı eseriyle Rugül Serbest’e verilirken, mansiyon ödülüne Derya Abana Kök-le-şe-bil-me 19 adlı eseriyle layık görüldü.

“Akıngüç Ödül Töreni” 21 Kasım 2017 Salı günü saat 14.00’de Akıngüç Oditoryumu ve Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Seçici kurul tarafından sergilenmeye değer bulunan eserler ise ödül töreninin hemen sonrasında İKÜ Sanat Galerisi’nde (İKÜSAG) sanatseverin ziyaretine açılacak.

SERGİLEMEYE DEĞER BULUNAN ESER LİSTESİ
Sanatçı Adı Eser Adı