Haber Detay
MEKAN 2017 Ödülleri Sahiplerini Buldu

İç Mimarlık / İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümleri öğrencilerini ortak bir platformda buluşturarak etkileşim ve iletişim ortamı yaratma düşüncesi ile ortaya çıkan “İç Mimarlık Öğrencileri Ulusal Bitirme Projesi Yarışması” MEKAN 2017’de dereceye giren genç iç mimar adayları ödüllerini aldı.

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan 64 İç Mimar adayının bitirme projeleri ile katıldıkları yarışmada, ödüle layık görülen proje sahipleri 6 Kasım Pazartesi günü Önder Öztunalı Konferans Salonu'nda düzenlenen törenlere ödüllerini aldılar.

BİRİNCİ ÖDÜL

FEYZA HANEDAR – İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ – 10 NUMARALI PROJE

Mekanın bütününde hem malzeme hem de biçimsel olarak yakalanılan dil bütünlüğü jüri tarafından olumlu bulunmuştur.

Proje konusu olarak ele alınan kütüphaneye ait rafların zeminden çatıya kadar farklı kotlardan ulaşılma imkanı verilerek mekanla bütünleştirilmesi ve kamusal bir işlev olan kütüphanenin oturma/kitap okuma amfisi ile desteklenmesi tasarımı güçlendirmektedir. Amfinin altında kalan kotlarda kompakt biçimde çözülen sınıflar ve çok sayıda servis alanı ile  kamusal alanların görsel ve mekânsal sürekliliği sağlanmıştır.

İKİNCİ ÖDÜL

TUĞÇE UYSAL - İSTANBUL BİLGİ ÜNİVERSİTESİ – 36 NUMARALI PROJE

Proje kullanılan formlar, malzemeler ve renkler ile geliştirdiği yalın dil ile diğer projelerden ayrışmaktadır. Tasarlanan otelde konferans birimleri ile konaklama birimlerinin birbirinden ayrıştırılmasındaki çözümler ve çok sayıda galeri boşluğuyla yakalanan hacimsel etki jüri tarafından olumlu bulunmuştur.

Öte yandan, konaklama birimleri, lobi, konferans salonları gibi mekanların detaylarının proje üzerinden okunamaması jüri tarafından eleştirilmiştir.

ÜÇÜNCÜ ÖDÜL

NAHİDE TAŞDELEN – MARMARA ÜNİVERSİTESİ GSF - 25 NUMARALI PROJE

Özelleşmiş bir tipoloji olan Spa Oteli’nin barındırabileceği işlevlere olan hakimiyeti ve bu işlevleri büyüklüğü çok fazla olmayan bir kabuk içerisinde yorumlayarak kompakt biçimde çözmesi jüri tarafından olumlu bulunmuştur. Bina içi işlevlerin zonlanması ve ayrışması olumlu bulunmuştur. Binanın dış mekanın, konseptin önemli birer parçası olarak su, yeşil ve ışığın mekana olan etkileri 3 boyutlu görseller üzerinden yeterince okunamamıştır. 3 Boyutlu görsellerde doğal bir ambiyans yerine yoğun yapay aydınlatmanın yapılması jüri tarafından eleştirilmiştir.

GİZEM MİRAÇ ALBAYRAK –KTÜ – MANSİYON – 20 NUMARALI PROJE

Tiyatro kurgusuna getirdiği özgün tavır, oyuncu ve seyirci arasında kurduğu farklı diyaloğun mekana yansıması olumlu bulunmuştur. Sahne tasarımı öğelerinin, mekânsal öğeler olarak değerlendirilmesi ve sınırları kırma çabası, katlar arasındaki görsel ilişki zenginliği olumlu bulunmuştur. Ana öğe olarak kullanılan sirkülasyon elemanları, temel malzemelerin kullanımı ve iskelet sisteminin mekânsal yorumu ile mekana kattığı zenginlik ile mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

RUMEYSA ÜNGÖRDÜ – KADİR HAS ÜNİVERSİTESİ - 24 NUMARALI PROJE

Balat’ta tasarlanan Butik Otel tasarımında, projenin geneline yansıyan bütünlük hissi ve ana konsept fikirlerinin kararlılığı olumlu bulunmuştur. Cephe düzenindeki yalınlığın iç mekan sürekliliği ve iç mekandaki brütal mekan hissi olumlu bulunmuştur. Yeşil öğesinin yoğun kullanımı jüri tarafında eleştirilmiştir. Proje, otel birimlerinin galeri ile kurduğu ilişki, grafik dilin mekânsal öğeler ile birlikteliği ve varolan kapalı bir yapıya getirilen geçirgen tavır jüri tarafından olumlu bulunmuş ve mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

BÜŞRA TETİK – İSTANBUL KÜLTÜR ÜNİVERSİTESİ - 57 NUMARALI PROJE

Küçükçekmece Kibrithane Binası’nda gerçekleştirilen Mutfak Sanatları Atölyesi Projesi’nde önerilen mutfak kurgusu ve mutfak sanatlarına getirdiği zengin mekânsal yenilikler olumlu bulunmuştur. Mutfağa ait birimler arasındaki ilişkiler ve çözümleri başarılı bulunmuştur. Kamusal alan ile ilgili çözümlerin ifadesi yetersiz görülmüştür. Alan içerisindeki modülasyonun sürekliliği, mutfak kültürünü ele alış biçimi jüri tarafından olumlu bulunmuş ve mansiyon ödülüne layık görülmüştür.

<< TÜM HABERLER

2017-11-08 16:20:11