YENİ MEDYA VE İLETİŞİM BÖLÜMÜ ÖĞRENCİLERİ UNITY 3D İLE OYUN GELİŞTİRDİLER

Yeni Medya ve İletişim Bölümü Etkileşimli Medya Tasarımı I dersi kapsamında gerçekleştirilen “Sanal Gerçeklik Seminerleri”nin ikincisi 6 Kasım 2017 tarihinde düzenlendi.

BST Yazılım Müdürü Ahmet Gökhan Uluçay'ın konuşmacı olarak yer aldığı seminerin bu haftaki konusu "Unity 3D ile Oyun Geliştirme ve Color Switcher Örneği" oldu.  Son dönemde popüler olan Circle Color Switcher oyununun iki boyutlu olarak uyarlamasının gerçekleştirildiği etkinlikte, oyun motorlarının nasıl çalıştığı ve nasıl kullanıldığına ilişkin bilgiler verildi.

‘Sanal Gerçeklik Seminerleri’ etkinliğinin devamında iki boyutludan üç boyutlu uygulamalara geçileceğini ifade eden BST Yazılım Müdürü Ahmet Gökhan Uluçay, AR ve VR uygulamalarının devam edeceğini de dile getirdi. Seminer amacının iki boyutlu uygulamayla yeni medya öğrencilerinin algoritma yetisini arttırmak olduğunu söyleyen Uluçay seminer kapsamında yaptığı çalışmayı “Oyun motorlarının sağladığı avantajları gösterdik.  Eskiden binlerce satır kodla yaptığımız işleri şu anda çok daha az satır kodla yapabiliyoruz. İşte bu algoritma yapısının nasıl kullanıldığını öğretmek için bir çalışma gerçekleştirdik.” diyerek açıkladı.

İlki 16 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirilen “Sanal Gerçeklik Seminerleri” kapsamında Yeni Medya ve İletişim Bölümü öğrencileri sanal gerçeklik alanındaki önemli kavramları öğrenerek, Unity 3D programı üzerinden kod yazmayı uygulamalı olarak deneyimlediler.

<< TÜM HABERLER