Teknoloji ve Proje Destek Birimi 2017 Yazılımda Yenilikçi Projeler Ödül Töreni

Teknoloji ve Proje Destek Birimi Kuluçka Merkezi’nin Yazılımda Yenilikçi Projeler başlıklı 2017 Çağrı Dönemi’nin ilk üç dereceye giren takıma 31 Ekim 2017 Salı günü Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda  yapılan törenle ödülleri verildi.

Mühendislik, Matematik,  Yönetim-Bilişim Sistemleri, Psikoloji, Moleküler Biyoloji ve Genetik bölümleri öğrencilerinin  oluşturduğu on bir (11) takım Mayıs 2017’den itibaren çalışmalarını TPDB Kuluçka Merkezinde sürdürdü.  25 Ekim 2017 Çarşamba günü,  Prof. Dr. Sinan Alçın (İKÜ Kuluçka Merkezi Koordinatörü), Doç. Dr. Özgür Koray Şahingöz (İKÜ Bilgisayar Mühendisliği), Doç. Dr. Özge Çelik (İKÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik / TRD Biotek), Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Üvet (YTÜ Mekatronik Mühendisliği), Tülin Şelçuk (Eren Holding Eğitim Müdürü) ve Melih Efeoğlu (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı)’nun yer aldığı jüri toplanarak yarışan takımların çalışmalarını değerlendirdi.

Jüri değerlendirmesi sonucunda, özel jetlerin kişisel veya kurumsal amaçlara yönelik olarak kullanımlarının dışında atıl kaldıkları dönemlerde ticari olarak değerlendirilmesini öneren “Jetleuc Takımı” BİRİNCİLİK ödülü olan beş (5) bin TL, belli kriterlere göre düzenlenmiş e-ticaret sitelerinin dahil edildiği bir platformda tüketici/kullanıcı güvenliğinin sağlanmasını amaçlayan “Gealist Takımı” İKİNCİLİK ödülü olan üç (3) bin TL, psikoloji alanındaki tüm etkinlik, haber, iş ve staj duyuruları ve akademik yayınların paylaşıldığı bir platform oluşturan  “Psikoloji Ağı Takımı” ÜÇÜNCÜLÜK ödülü olan iki (2)  bin TL ile ödüllendirildi. Dereceye giren takımlara  ödülleri Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel tarafından verildi.

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: JETLEUC

Akif Can Kılıç, Kaan Karaman, Vedat coşkun, Berkay Eren

Endüstri Mühendisliği/Bilgisayar Mühendisliği

Özel jetlerin boş bir şekilde gerçekleştirilen pozisyonlandırma uçuşlarının ticari olarak değerlendirilmesini ve bu uçuşların potansiyel yolcularla buluşturulmasına aracı olunup, yolcular için zamandan ve maddiyattan kazanım, firmalar için ise maddi kazanım sağlanmasını amaçlayan paylaşım ekonomisi kökenli bir web ve mobil platform.

İKİNCİLİK ÖDÜLÜ: GEALİST

Merve Darbaş, Hakan Kapaklı

Elektrik-Elektronik Mühendisliği/Uluslararası İlişkiler

Güvenilir e-alışveriş sitesi arama platformu olan Gealist, belirli kriterlere göre onaylanmış web sitelerini platforma dahil ederek, onaylı sitelerden alışveriş yapılarak kullanıcıların platform garantisi altında olmalarını sağlar.

ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: PSİKOLOJİ AĞI

Samet Hakan Uzunlar, Berker Gonca, Taner Türker

Psikoloji

Psikoloji alanındaki güncel etkinliklerin, haberlerin, iş ve staj duyurularının, nitelikli ve bilimsel bilgilerin paylaşıldığı, herkesin içerik üretebildiği genel bir içerik ağı projesidir.  Herkesin üye olarak içerik sağlayıcısı olabildiği sitede, ödevlerin, bitirme projelerinin, araştırmalarının, derlemelerinin, staj deneyimlerinin herkesle paylaşılması fırsatını sunuyor. Bu anlamda alandaki her türlü etik, bilimsel ve nitelikli içeriğin barınabileceği bir platformun oluşturulması amaçlanmaktadır.

Bosch IoT / Endüstri 4.0 Koordinatörü Mustafa Ayhan Yazılımda Yenilikçi Projeler Ödül Törenine Çağrılı Konuşmacı Olarak Katıldı

Mustafa Ayhan, “Endüstri 4.0 ile Geleceği Şekillendirelim” başlıklı konuşmasında nesnelerin interneti (IoT), yapay zeka, bulut ve sis sistemler, mobilite çözümleri ve siber fiziksel sistem kavramlarını, Endüstri 4.0’ın üstünlükleri ile olası olumsuzluklarından söz etti.

<< TÜM HABERLER

2017-11-02 16:47:00