FEN BİLİMLERİ ENSTİTÜSÜ 2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILI KATKI PAYLARI

1.500 ₺

1.800 ₺

Ücretlere KDV dahildir.

(*) Tez ücreti, Tezli Yüksek Lisans Programlarında 4 yarıyıldan sonraki dönemlerde uzayan her yarıyıl için ödenecektir. Doktora Programlarındaki tez ücreti, Yüksek Lisanstan gelenlere 8 yarıyıldan sonraki dönemlerde uzayan her yarıyıl için, Lisanstan gelenlere ise 10 yarıyıldan sonraki dönemlerde uzayan her yarıyıl için ödenecektir. Tezsiz Yüksek Lisans Programlarında proje ücreti katkı payına dahildir.

DİĞER İNDİRİMLER

KRİTER                                                                                                        İNDİRİM

ALES 95-100, Lisans Diploma Notu 3.50-4.00, YDS / YÖKDİL Puanı 80-100

İKÜ Mezunlarına İndirimli Ücret Üzerinden (İKÜ Mezunlar Derneğinden Yazı getirmeleri Koşuluyla)

%100

%10

DOKTORA İÇİN İNDİRİMLER (Destek Burslu Ücretler Üzerinden)

%100 Tam burs için kriterler.(Aşağıdaki kriterlerin hepsi bir arada)

ALES Puanı 90 ve üstü

Lisans Diploma notu 3,75 ve üstü

Yüksek Lisans Diploma Notu 3,5 ve üstü

YDS / YÖKDİL Puanı 80 ve üstü

%75 İndirim için kriterler.(Aşağıdaki kriterlerin hepsi bir arada)

ALES Puanı 85 ve üstü

Lisans Diploma notu 3,50 ve üstü

Yüksek Lisans Diploma Notu 3,50 ve üstü

YDS / YÖKDİL Puanı 70 ve üstü

%50 İndirim için kriterler.(Aşağıdaki kriterlerin hepsi bir arada)

ALES Puanı 80 ve üstü

Lisans Diploma notu 3,00 ve üstü

Yüksek Lisans Diploma Notu 3,00 ve üstü

YDS / YÖKDİL Puanı 60 ve üstü

AÇIKLAMALAR

1) 2017-2018 Eğitim-Öğretim Yılında Fen Bilimleri Enstitüsüne ait tüm programlar için %50 Lisansüstü Destek Bursu verilecektir.

2) İndirimler azami; Tezsiz Yüksek Lisans programları için 3 yarıyıl, Tezli Yüksek Lisans programları için 4 yarıyıl, Yüksek Lisansını tamamlamış Doktora öğrencileri için 8 yarıyıl, Lisanstan gelen Doktora öğrencileri için 10 yarıyıllık süreyi kapsar.

3) Burs olanakları hakkında Enstitü Sekreterliğinden bilgi alınabilinir.

4) Başvuru ücreti 100 TL dir.

5) Ücretin tümünün peşin veya kredi kartı ile tek çekim ödenmesi halinde %5 peşin ödeme indirimi uygulanır.

6) %100 burs alanlardan Akademik Pakette belirtilen süre içinde mezun olamayanlar tam Tez Ücreti öder.

7) %100 burs koşulunu yerine getirmeyen İKÜ çalışanlarına en çok %75 burs verilir, bu öğrencilerden Akademik Pakette belirtilen süre içinde mezun olamayanlar her yarıyıl Tez Ücretini öder.

2017-2018 EĞİTİM-ÖĞRETİM DÖNEMİ

SAP ORİON'DAN ÖDEME ve ÖDEME KOŞULLARI

• Kredi Kartı İle Ödeme, SAP-Orion Üzerinden Ödeme planı yapıp ödemelerimizi yine Orion üzerinden kredi kartı ile ödeyebiliriz.
    • Nakit ödemelerde, Orion üzerinden ödeme planı oluşturduktan sonra en yakın İş bankası şubesine giderek bankaların ‘3 B’ ekranlarından, kurum kodu=58 ve Öğrenci numaranızı banka görevlisine söyleyerek ödemenizi masrafsız olarak yapabilirsiniz.

1) Ödemelerin Taksitli Olarak Ödenmesi durumunda(Banka Kanalıyla);

Yıllık eğitim bedelinin peşin veya taksitler halinde ödenmesi için üniversitemizdeki eğitim süresince kullanılmak üzere İş bankasının Kültür Üniversitesi Şubesi nezdinde veli adına (öğrencinin anne-babası veya bir yakını-ödemelerden sorumlu olacak kişi) bir hesap açılacaktır. Veli adına açılan hesap kredili mevduat hesabı olup eğitim bedelinin ¼ ü peşin ödendikten sonra geri kalan kısmının taksitler halinde ödenmesi için bu hesaba otomatik ödeme talimatı verilecek ve taksit tutarları bu hesaba yatırılacaktır.

• Bu hesabın açılabilmesi için ödemelerden sorumlu olacak kişinin (veli) aşağıdaki evrak’ı yanında bulundurması gerekir;
    1.  Kimlik (nüfus cuzdanı,ehliyet,pasaport),
    2.  Ücretli çalışıyor ise maaş bordrosu,
    3.  Serbest meslek sahibi ise vergi levhası, ticaret sicil gazetesi, son dönem bilanço ve gelir tablosu ve imza sirküleri,
    4.  İkametgâh ya da adına kayıtlı elektrik, su, doğalgaz vb faturası
    • Taksit ödemelerinizi, ister Kültür Üniversitesi şubesinden ister diğer İş bankası şubelerinden (masrafsız) havale yolu ile veya isterseniz diğer bankalardan EFT yoluyla yapabilirsiniz.
    • Taksitleriniz gününde ödemeniz halinde hesabınıza herhangi bir masraf ya da faiz yansımayacaktır.
    • Taksitlerinizin son ödeme tarihinde, hesabınızda yeterli tutarı bulundurmamanız halinde ise söz konusu tutar kredili hesabınızdan karşılanarak Üniversitemize ödeneceğinden, hesabınıza faiz tahakkuk edecektir.

2) Kredi Kartı ile ödeme

• Peşin veya taksitli ödemelerde, kredi kartının kullanılabilir limitinin yıllık eğitim ücretinin tamamını karşılayacak tutarda olması gerekmektedir.

a) Kredi Kartı İle Peşin Ödeme(Tek Çekim): Kredi Kartları ile peşin ödemede %5 peşin ödeme indirimi yapılmaktadır.

b) Kredi Kartı İle Taksitli Ödeme: İş bankası maksimum kredi kartı, TEB Bonus, - Deniz Bank’ın Bonus- Şekerbank Bonus – Garanti Bonus, Yapı Kredi World-Vakıfbank World, - Akbank’ın Axess, Wings, Fkeksy .- QNB Finansbank  Cartfinans- Halkbankası Paraf-flexi, kartlarına 12 taksit yapılacaktır. Bu bankaların kredi kartları dışındaki kredi kartlarına taksit yapılamamaktadır.

<< TÜM HABERLER

2017-06-30 10:51:07