ÖZEL YETENEK SINAVI KESİN KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

2017 – 2018 EĞİTİM – ÖĞRETİM YILI

ÖZEL YETENEK SINAVI

KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER

1. a) ÖSYS Adaylarının Lise Diploması veya Geçici Mezuniyet Belgesinin Aslı yada Diplomasını Kaybedenlere Mahsus Belgenin Aslı (Belgelerde “bir kereye mahsus verilmiştir” ibaresi olmak koşulu aranmaktadır)

b) Adayların yeni tarihli Lise son sınıf olduğunu belirten belge aslı

1. Adayların YGS sonuç belgesinin internet çıktısı

2. TC Kimlik Numarası çıktısı ( Nüfus cüzdanında yazıyorsa gerekmiyor)

3. Nüfus Cüzdan Fotokopisi (Aslı görülmek şartı ile)

4.  6 adet ( 4,5 x 6 cm) ebadında fotoğraf (Vesikalık Fotoğraf:  Adayın kolaylıkla tanınabileceği, son 6 ay içinde çekilmiş olmalıdır.) (Fotokopi olan fotoğraflar kesinlikle kabul edilmeyecektir.)

5. Kan grubu kartı (Nüfus cüzdanında veya ehliyette yazılı ise gerekmemektedir.)

6. Askerlik çağına gelmiş 1995 ve daha yukarı yaştaki erkek adaylar için, ilgili askerlik şubesinden alınacak “askerlik işlemleri yönünden bir sakıncası olmadığına dair” yeni tarihli belge.

7. Katkı payının ödenmesi ile ilgili mali işlerden onaylanmış banka dekontu.

8. Yıllık katkı payı taahhütlerini imzalamak üzere sabit geliri olan anne-baba veya bir yakını (veli) beraberinde olacaktır.

(Taahhüttü imzalayacak olan kişinin, nüfus cüzdan fotokopisi ve yeni tarihli ikametgahı (ya da şahsına kayıtlı herhangi bir fatura) getirmesi gerekmektedir.)

1. Engelli öğrencilerin Sağlık Raporlarını getirmeleri gerekmektedir.

2. Daha önce başka bir üniversitede eğitim görmüş ve kayıt sildirmiş öğrenciler için ders içerikleri ve transkript belgesinin aslı.

Kesin Kayıt Hakkında

Özel Yetenek sınavı sonucuna göre kesin kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, İKU web sayfasında belirtilecek tarihlerde istenilen belgelerle birlikte, 3 iş günü içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı’na kesin kayıt yaptırmaları gerekmektedir.

Kesin Kayıt’dan sonra kayıt silme durumunda ücret iade koşulları:

Kesin kayıt yaptıran öğrencilere LYS sonuçlarına göre, ÖSYM tarafından herhangi bir Devlet ya da Vakıf Üniversitesine yerleştirilmiş ise, ÖSYS Belgesini ibraz etmesi koşuluyla kesin kayıtta ödemiş olduğu ücretin tamamı iade edilir. Diğer kayıt silme durumlarında bölüm ücretinin (toplam ödeyeceği ücret) ¼ ‘i iade edilmez.

Kesin Kayıt’dan sonra kayıt dondurma durumunda ücret iade koşulları:

Kesin kayıt yaptıran öğrenci herhangi bir nedenle kayıt dondurması durumunda o yarıyıla ait ücret iadesi yapılmaz, bir sonraki dönem ücretinden mahsup edilir.

<< TÜM HABERLER

2017-05-29 14:47:34