Hukuk Fakültesi

Yabancı Dil IV

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
YDI4001 Yabancı Dil IV 3/0/0 SAD İngilizce 3
Dersin Amacı Öğrencilere başlangıç seviyesinde İngilizce konuşma, yazma, okuma ve dinleme becerilerini kazandırmak. Ayrıca, ricada bulunabilme ve ricalara karşılık verebilme, geçmiş hakkında konuşabilme, telefonda konuşma, yön tarif edebilme, önerilerde bulunma,hava durumuyla ilgili bilgi verebilme, okurken ayrıntılı bilgi edinebilme konularında gerekli becerileri kazandırmak.
Ön Koşullar YDI1001 ve YDI2001 derslerini başarmış olmak.
Eş Koşullar Eş koşul bulunmamaktadır.
Özel Koşullar Özel koşul bulunmamaktadır.
Öğretim Üyeleri Ayşegül Gezek
Asistanlar Dersin önerileceği akademik yıl için güncellenecektir
Ders Gün,Saat ve Yeri Dersin önerileceği akademik yıl için güncellenecektir
Görüşme Saatleri ve Yeri Dersin önerileceği akademik yıl için güncellenecektir
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -Öğrenci Merkezli, Soru-cevap-sonuç çıkarma, Reading Comprehension, yazma geliştirme amaçlı yazı çalışmaları-hikaye tamamlama ve çözümleme, sunum yaparak öğrenileni kavratma yöntemleri. Ayrıca pair work, grup çalışması,sınıf içi tartışma ve role play gibi öğrenci merkezli öğretme teknikleri.
Temel Kaynaklar -Global Elementary Coursebook, Lindsay Clandfield & Kate Pickering, Macmillan -Global Elementary eWorkbook -Global Elementary Audio CDs -Global Elementary Digital
Diğer Kaynaklar -Çalışma kağıtları, konu ile ilgili görseller ve videolar.
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Ders kayıt haftası.
2. Hafta "Can/ can't" kullanarak yapabildiklerimizden bahsetme. Sözlü anlatım.
3. Hafta Geçmiş zamana giriş; "was/were" ile cümleler. Sözlü anlatım.
4. Hafta Geçmiş zaman düzenli ve düzensiz fiillerle olumlu cümleler. Sözlü anlatım.
5. Hafta Geçmiş zaman düzenli ve düzensiz fiillerle olumsuz ve soru cümleleri. Sözlü anlatım.
6. Hafta Şimdiki zaman; şimdiki zaman ve geniş zaman karşılaştırması. Sözlü anlatım.
7. Hafta "Comparative" kullanarak iki kişiyi/nesneyi/yeri karşılaştırma; amaç bildirmek için "to" kullanımı. Sözlü anlatım.
8. Hafta Ara sınav Ara sınav.
9. Hafta "Present perfect" Sözlü anlatım.
10. Hafta Sıfat derecelendirmeleri-"superlative" ; "one-ones" Sözlü anlatım.
11. Hafta Gelecek zaman -"going to" Sözlü anlatım.
12. Hafta Genel tekrar. Sözlü anlatım.
13. Hafta Sunumlar
14. Hafta Sunumlar
15. Hafta
16. Hafta