İngiliz Dili ve Edebiyatı

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
FİZU0006 Gündelik Yaşam ve Fizik 2/0/0 SAD Türkçe 2
Dersin Amacı
This course is designed for students in all disciplines and all years who are curious about science in daily life. The course covers the working principles and mechanisms of the things and phenomena around us. Logical thinking and appreciation of science are emphasized with mathematics kept at a minimum. Students are trained to develop scientific intuition and to understand that many "magical" things in everyday life can be predictable.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Yok
Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Özer
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Çarşamba 15:00-17:00 3B 12-14-16
Görüşme Saatleri ve Yeri Çarşamba 13:00-15:00 3 A 10 Ofis
Öğretim Yöntem ve Teknikleri - Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
Temel Kaynaklar - Louis A. Bloomfield, “How Things Work: The Physics of Everyday Life”, 5th Edition, 2013

Diğer Kaynaklar
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta GİRİŞ Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
2. Hafta HAREKET YASALARI – Buz pateni, Düşen Toplar. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
3. Hafta HAREKET YASALARI – Tahterevalli, Tekerlekler, Çarpışan Arabalar. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
4. Hafta MEKANİK NESNELER – Dinamometre, Top sporları: Zıplama, “Atlı Karıncalar ve Hız Trenleri”.) Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
5. Hafta MEKANİK NESNELER – Bisikletler. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
6. Hafta AKIŞKANLAR – Balonlar, Su Dağıtım Sistemleri.) Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
7. Hafta AKIŞKANLAR VE HAREKET – Bahçe Sulama, Top sporları: Hava, Uçaklar. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
8. Hafta Ara sınav Haftası Ara sınavı
9. Hafta ISI VE HAL (FAZ) DEĞİŞİMLERİ – Sobalar, “Su, Buhar, ve Buz”, “Giyim, Yalıtım, ve Soğutma”. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
10. Hafta TERMODİNAMİK – Klimalar, Otomobiller. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
11. Hafta REZONANS VE MEKANİK DALGALAR – Saatler, Müzik Aletleri, Deniz Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
12. Hafta ELEKTRİK – Statik Elektrik,Elektrofotoğrafik Fotokopi, El Fenerleri. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
13. Hafta MANYETİZMA VE ELEKTRODİNAMİK – Evde Kullanılan Mıknatıslar, Elektrik Güç Dağıtımı. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
14. Hafta ELECTROMANYETİK DALGALAR – Radyo, Mikrodalga Fırınlar. Multimedya anlatım, simülasyon gösterimi.
15. Hafta Final Sınavı Haftası Final Sınavı
16. Hafta Final Sınavı Haftası Final Sınavı
17. Hafta Final Sınavı Haftası Final Sınavı
Değerlendirme Ölçütleri