
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği
|
ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti tüm üniversite öğrencilerinin Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programlarına dahil olan Avrupa Birliği üyesi bir ülkede bir işletme veya organizasyon bünyesinde mesleki eğitim alma ve/veya çalışma deneyimi kazanmak amacıyla başvurabilecekleri bir staj programıdır.
Bu hareketlilik türü, Leonardo da Vinci kapsamında “Yüksek Öğrenim Görenlere Yönelik Yerleştirme Projeleri” olarak gerçekleştirilmiştir. Söz konusu faaliyet alanı bundan böyle 2007-2013 dönemi Hayatboyu Öğrenme Programıyla birlikte Erasmus Programı içinde “öğrenci staj hareketliliği” adı altında sürdürülecektir.
2004 Erasmus Beyannamesine sahip ilk üniversitelerden biri olan İstanbul Kültür Üniversitesi, 2007-2013 dönemi Hayat Boyu Öğrenme Programı’na (LLP) katılabilmek için gerekli olan Genişletilmiş Erasmus Beyannamesini (Extended University Charter) de almaya hak kazanmıştır. Bununla birlikte Avrupa Birliği ve Türkiye’deki üniversitelerde yeni bir faaliyet alanı olan Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliğini (Yerleştirme) başlatan ilk üniversitelerden biri olmuştur.
Kimler Yararlanabilir?
- Meslek yüksek okullarında öğrenim görenler
- Lisans, yüksek lisans ve doktora programlarına devam eden öğrenciler
Ev Sahibi Kuruluşlar Kimler Olmalıdır?
Yerleştirme faaliyeti aşağıda belirtilen kuruluşlarla gerçekleştirilebilir:
- İşletmeler
- Eğitim Merkezleri
- Araştırma Merkezleri
- Diğer Kuruluşlar
Ancak; diplomatik temsilcilikler, Avrupa Birliği Kurumları ile Topluluk programlarını yürüten kuruluşlar bu faaliyet kapsamında ev sahipliği yapamazlar.
Staj (Yerleştirme) Süresi
- Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora öğrencileri için en az 3 ay en fazla 12 ay
- Meslek Yüksek Okulu (kısa dönemli yüksek öğretim programları) öğrencileri için en az 2 hafta olabilir.
2011/2012 Akademik Yılı Erasmus Staj Süresi
- İKÜ lisans, yüksek lisans ve doktora öğrencileri için 1 Haziran - 17 Eylül 2012 tarihleri arasında 3 ay,
- İKÜ M.Y.O. öğrencileri için 1 Haziran - 17 Eylül 2012 tarihleri arasında 2 ay olarak belirlenmiştir !!
|
| BAŞVURU TARİHLERİ |
|
LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü, Ulusal Ajans tarafından açıklanan LLP/Erasmus Programı başvuru ve raporlama tarihlerine uygun olarak Üniversite içinde geçerli olacak staj başvuru tarihlerini e-mail aracılığı ile Erasmus Bölüm Koordinatörleri’ne duyurur. Ayrıca, bu tarihler AUİM internet sayfası aracılığı ve posterler ile de üniversitenin tüm mensuplarına ve öğrencilerine ilan edilir.
2011/2012 Akademik Yılı Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyeti için son başvuru tarihi 15 ŞUBAT 2012 olarak belirlenmiştir.
Staj'ın yapılacağı firmadan alınacak niyet/kabul mektubunun en geç 30 MART 2012 tarihine kadar Erasmus Kurum Koordinatörlüğü'ne teslim edilmesi gerekmektedir.
|
| BAŞVURU ÖN KOŞULLARI |
|
1. Genel Not Ortalaması:
Ön Lisans ve Lisans Öğrencileri için min 2.00/4.00 (70/100)
Yüksek Lisans ve Doktora Öğrencileri için min 2.50/4.00 (75/100) olmalıdır.
2. Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetine başvurabilmek için öğrencinin staj yapacağı kurumu bularak stajını onaylatmış olması gerekmektedir.
3. Mezuniyet durumunda olan öğrenciler bu faaliyetten yararlanamaz. (Staj süresince bir yüksek öğrenim kurumuna öğrenci olarak kayıtlı olunması gerekir).
4. Staj konusu ve görevleri öğrencinin mevcut eğitim alanı ile ilgili olmalıdır. Bölümde öğrencilerin zorunlu staj sorumluluğunun olması fark etmeksizin tüm bölümlerin öğrencileri Erasmus stajından yararlanma hakkına sahiptir.
İmzalanacak anlaşmalar açısından bakıldığında, öğrenci yerleştirmede gönderen yüksek öğretim kurumu ile ev sahibi işletme arasında bir ikili anlaşma gerekli değildir. Bütün tarafların dahil olduğu bireysel öğrenci yerleştirme sözleşmeleri bağlayıcı olacaktır.
|
| GEREKLİ BELGELER |
|
Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetinden yararlanmak isteyen tüm aday öğrenciler öncelikle staj yapacakları kurum ve kendi Bölüm Erasmus Koordinatörleri (Bölüm Erasmus Koordinatörlerinin listesi için tıklayınız) ile iletişime geçip staj yapılacak kurumdan Niyet/Davet Mektubu istemeli ve çalışma programı hazırlamaya başlamalıdırlar.
|
→ Öğrenci Gitmeden önce:
|
- Niyet/Davet Mektubu (Staj yapılacak kurumdan staj onay belgesi: Staj konusu, kapsamı, staj tarihleri ve stajın öğrenciye katkıları belirtilmelidir. Ayrıca, kurumun antetli kağıdına yazılmalı, imzalı,mühürlü olmalı ve imzalayan yetkilinin unvanı mutlaka belirtilmelidir). (Niyet Mektubu Örneği için tıklayınız)
Niyet /Kabul mektubu 30 MART 2012 tarihinde Erasmus Kurum Koordinatörlüğü'ne teslim edilecektir.
Bunun dışındaki başvuru evrakları 15 ŞUBAT 2012 tarihinde Bölüm Erasmus Koordinatörlerine teslim edilmelidir (Bölüm Erasmus Koordinatörlerinin listesi için tıklayınız).
|
- İstanbul Kültür Üniversitesi Erasmus Yerleştirme Başvuru Formu (Başvuru Formu)
|
|
|
|
|
- Yabancı Dil düzeyini gösteren belge (İngilizce, Almanca ve Fransızca dışındaki diller için gereklidir)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
| → Öğrenci döndükten sonra; |
|
|
|
|
|
|
Erasmus adayı, yukarıdaki linklerden ulaşabileceği yerleştirme başvuru formunu ve özgeçmişini doldurup, orijinal (ıslak imzalı) niyet /davet mektubu, 1 fotoğraf ve 1 transkript ile birlikte Erasmus Bölüm Koordinatörüne teslim eder.
Erasmus Bölüm Koordinatörü, kendi bölümünden LLP/Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği faaliyetine başvuran tüm öğrencilerin niyet/davet mektuplarının uygunluğunu kontrol ettikten sonra, bütün başvuru belgelerini “bölüm Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği aday listesi”'ni içeren bir üst yazı ile birlikte son başvuru tarihine dek LLP/Erasmus Kurum Koordinatörlüğü’ne iletir.
Erasmus Bölüm Koordinatörü başvurulardan 1 kopya da kendi dosyasına koyar.
|
| ERASMUS STAJ ÖĞRENCİSİ SEÇİM SÜRECİ |
|
Yabancı Dil Sınavı
Tüm adaylar Yabancı Diller Merkezi tarafından hazırlanan yabancı dil sınavına girerler. Öğrenci, staj yapacağı kurumun resmi iletişim diline göre stajı süresince hangi yabancı dili kullanacaksa o dilden sınava girmelidir.
Erasmus Sıralama Puanının Hesaplanması
- Genel Not Ortalamasının % 55'i
- Yabancı Dil Puanının % 45'i hesaplanacaktır.
|
| GÖNDERİLME ÖLÇÜTLERİ |
- LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü, tüm başvuruları derler ve niyet/davet mektuplarının uygunluğunu kontrol eder.
- LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü, Erasmus sıralama puanına göre en yüksekten en düşüğe öğrencilerin listesini hazırladıktan sonra Ulusal Ajans tarafından uygun görülmüş kontenjanlar dahilinde, Erasmus staj öğrencisi olmaya hak kazanan öğrencileri duyurur.
- Yükseköğrenim hayatı boyunca her öğrenci yalnız bir kez Erasmus Staj Hareketliliği’nden faydalanabilir.
- Erasmus Öğrenim Hareketliliği Faaliyetinden faydalanılmış olunması Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği Faaliyetinden faydalanılmasına engel değildir.
- Erasmus Staj Hareketliliği'nden faydalanma hakkını kazanmış, ancak Ulusal Ajans'ın İstanbul Kültür Üniversitesi'ne tahsis etmiş olduğu hibenin yetersiz kaldığı durumlarda hibe alamayacak olan öğrenciler, kazanılmış haklarını kullanarak hibesiz olarak staj faaliyetini gerçekleştirebilirler.
|
| EĞİTİM ANLAŞMASI (TRAINING AGREEMENT) |
|
Erasmus Staj hareketliliği faaliyetinden yararlanmaya hak kazanan Erasmus öğrencilerinin staj çalışmalarına ait detaylı çalışma programlarını Erasmus bölüm koordinatörleri ve staj kuruluşuyla birlikte hazırlamaları gerekmektedir. Çalışma programı staj süresinin tamamını kapsayacak şekilde hazırlanmalıdır. Eğitim anlaşması (Training Agreement) adı verilen bu belgede çalışma programının yanısıra, beceri, yeterlilikler, usta öğreticilik ve tanınma (AKTS) vs. belirtilmelidir. Zorunlu stajın olduğu bölümlerde öğrencinin Erasmus stajının, zorunlu staja sayılıp sayılmaması bölümlerin insiyatifindedir.
Erasmus Bölüm Koordinatörü, LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü, Stajdan sorumlu yetkili ve öğrenci olmak üzere tüm taraflarca onaylanan Eğitim Anlaşmaları (Training Agreements) üç nüsha olmalıdır; bir tanesi öğrencide kalır, 1 tanesi AUİM’ne, diğeri de Erasmus Bölüm Koordinatörü’ne verilir.
|
| AKTS KREDİ HESAPLAMASI |
|
Öğrencinin yurt dışında geçirilen staj süresinin kendi bölümü tarafından tam olarak ve AKTS kredileri kullanılarak Diploma Eki’ne kaydedilmek suretiyle tanınması gereklidir.
Erasmus stajı için AKTS kredisinin belirlenmesi Erasmus Bölüm Koordinatörü ve Bölüm Başkanının onayı dahilinde olmalıdır. Bilindiği üzere AKTS, harcanan toplam emeğin kredilendirilmesidir. Erasmus stajı için AKTS miktarı her staj öğrencisinin harcadığı toplam emeğe (kişisel çalışma programlarındaki toplam iş saatine) göre farklılık gösterebilir.
|
| ERASMUS STAJ ÖĞRENCİLERİNİN HAZIRLIKLARI |
|
AUİM, Erasmus Staj öğrencilerini Eğitim Anlaşması (Training Agreement) ile beraber Yerleştirme Sözleşmesi ve Kalite Taahhüdü hakkında bilgilendirir. Öğrenci LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü ile Yerleştime Sözleşmesi imzalamalıdır. Bu sözleşmede ortaklar, yer, süre ve mali katkı konuları belirtilmelidir. Kalite Taahhüdü ise tarafların rol ve yükümlülüklerini tanımlayan standart belgedir.
LLP/Erasmus Kurum Koordinatörü, tüm Erasmus-Outgoing öğrencilerinin Erasmus hibelerini hesaplar. Söz konusu hibe, öğrencinin staj yapacağı kurumda geçireceği süre üzerinden ve Ulusal Ajans tarafından belirlenen “Mali destek listesi” çerçevesinde hesaplanmaktadır. AUİM, tüm Erasmus-Outgoing öğrencileri için birer banka hesabı açılma sürecini akip eder ve öğrencilere hak ettikleri Erasmus staj hibesinin ödenmesini sağlar. Ödemeler, öğrenciler tüm taraflarca onaylanan Training Agreementları ve Yerleştime Sözleşmelerini merkezimize teslim ettikten sonra Rektörlük onayı ve banka havalesi yöntemi ile gerçekleştirilmektedir.
|
| Hibe hesaplamalarında baz alınan ülke kategorileri ve hibe tutarları |
|
Aylık Erasmus hibeleri akademik yıl başlamadan önce ulusal öncelik ve kriterlere göre Merkez tarafından belirlenmektedir. 2011-2012 akademik yılında 27 AB üyesi ülke yaşam standartları ve pahalılık endekslerine göre her bir program ülkesi için aşağıdaki tabloda gösterilen Erasmus stajı hibe tutarlarının verilmesi uygun bulunmuştur.
|
|
| Ülkeler |
Yalnızca Ön Lisans Öğrencilerinin 2-3 ay arası faaliyetleri için Seyahat ve Vize ücretleri hariç* |
|
2 ay
(9hafta)
için hibe miktarı €
|
İlave hafta hibe miktarı € |
Aylık hibe miktarı € |
| Avusturya |
798 |
92 |
463 |
| Belçika |
743 |
85 |
429
|
| Bulgaristan |
496 |
57 |
300 |
| Güney Kıbrıs Rum Kesimi |
628 |
75 |
382
|
| Çek Cumhuriyeti |
698 |
85 |
420 |
| Almanya |
712 |
87 |
425 |
| Danimarka |
1023 |
125 |
596 |
| Estonya |
603 |
72 |
365 |
| İspanya |
761 |
87 |
438 |
| Finlandiya |
920 |
110 |
515 |
| Fransa |
883 |
105 |
497 |
| İngiltere |
953 |
115 |
540
|
| Yunanistan |
678 |
82 |
407 |
| Macaristan |
670 |
81 |
403 |
| İrlanda |
935 |
112 |
523 |
| İtalya |
836 |
97 |
480 |
| Litvanya |
533 |
62 |
326 |
| Lüksemburg |
743 |
85 |
429 |
| Letonya |
603 |
72 |
365 |
| Malta |
603 |
72 |
365 |
| Hollanda |
805 |
93 |
468 |
| Polonya |
671 |
81 |
403 |
| Portekiz |
656 |
79 |
395 |
| Romanya |
518 |
60 |
322 |
| İsveç |
876 |
104 |
493 |
| Slovenya |
643 |
77 |
386 |
| Slovak Cumhuriyeti |
618 |
74 |
373 |
* Faaliyet süresinin 12 haftaya kadar olması durumunda (12 hafta dahil), öğrenciye gerçekleşen yurtdışı seyahati bedelinin (bağlantılı ve aktarmalı seyahatlar dahil) %75'i ödenir. (3 ay, 12 haftaya eşit değildir; 12 haftanın aşılması halinde 3. aya girildiği hesaplanmaktadır.)
!!! 2011 - 2012 AKADEMİK YILINDA ERASMUS STAJ HAREKETLİLİĞİNDEN FAYDALANAN ÖĞRENCİLERİN HİBE ÖDEMELERİ, PASAPORT GİRİŞ ÇIKIŞ TARİHLERİNE GÖRE YAPILACAKTIR !!!
Öğrencilere hibeleri 2 taksitte ödenir. Taksitlerin oranı, ilk taksit oranı toplam hibenin %80'ini geçmeyecek şekilde Merkez tarafından belirlenir. İlk taksidin ödemesi öğrenci gitmeden önce yapılır. İkinci taksidin ödemesi staj dönemi sonunda, öğrencinin Öğrenci Final Raporu ve Katılım Sertifikasını teslim etmesi sonrası, katılım sertifikasında belirtilen öğrenim başlangıç-bitiş tarihlerine göre toplam hibesi yeniden hesap edilerek yapılır. Öğrenciler yalnızca Erasmus staj dönemleri için yurtdışında bulundukları süre karşılığı hibe alabilirler.
Erasmus öğrencileri yurtdışı hazırlıklarını (vize, belgelerin hazırlığı, konaklama) kendileri yaparlar, problemlerle karşılaştıklarında AUİM’ten ve Erasmus Bölüm Koordinatörlerinden destek alabilirler. AUİM tarafından kendilerine vize almada kolaylık sağlamak amacıyla Erasmus Staj Öğrencisi olduklarına dair belge verilecektir. Staj yapacakları kurumdan aylık maaş alabilirler, maaş konusu o kurumun insiyatifindedir.
|
| ERASMUS ÖĞRENCİ STAJ HAREKETLİLİĞİ HAKKINDA AYRINTILI BİLGİ İÇİN: |
|
Ulusal Ajans Resmi İnternet Sitesi: www.ua.gov.tr
Ulusal Ajans Uygulama El Kitabı: http://www.ua.gov.tr/uploads/erasmus/2011-2012-uygulama%20elkitabi1.pdf
|
| 2011 - 2012 AKADEMİK YILI ERASMUS STAJ FIRSATLARI |
|
Staj imkanları için linkleri tıklayınız....
| Belçika |
Haute Ecole Provinciale de Hainaut-Condorcet - Uluslararası İlişkiler |
| Nerea Belgium - Operations Department |
| Almanya |
Gartenakademie - Halkla İlişkiler ve Büro Yönetimi |
| Ticontract - Lojistik, işletme |
| Networx Academy - Tüm Alanlar |
| Deskwanted - Deskmag - Proje Yönetimi - Halkla İlişkiler - Pazarlama |
| Duo Designers Ltd. - Mimarlık |
| Medien und Kongresse - Halkla İlişkiler |
| Shopalike.dk - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Ticaret ve Satış geliştirme, İletişim Tasarımı |
| Shopalike.fi - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Ticaret ve Satış geliştirme, İletişim Tasarımı |
| Shopalike.no - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Ticaret ve Satış geliştirme, İletişim Tasarımı |
| Shopalike.se - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar Programcılığı, Ticaret ve Satış geliştirme, İletişim Tasarımı |
| Fransa |
University of Corsica - Araştırma Laboratuarı |
| Arts Et Metiers Paris Tech - Uluslararası İlişkiler |
| İspanya |
Universitat de Valencia - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| Sociedad Cooperative Valenciana Juan Comenius - Uluslararası ve Diller Bölümü (ilköğretim, lise ve meslek yüksekokulları eğitimine ilişkin) |
| School of Arts and College of Design in Zamora - Uluslararası İlişkiler |
| Jesuites - Sarria - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| İngiltere |
Aeroprofessional Ltd. - İnsan Kaynakları |
| Muir Matheson Ltd. - Bilgisayar Mühendisliği, Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Monkton Wyld Court - İç Mimari ve Çevre Tasarımı (artık başvuru kabul etmemektedirler) |
| Profit is Good Ltd. - Pazarlama, İşletme, Teknoloji ve Çevre |
| Cogs Agency - Basın, İetişim (artık başvuru kabul etmemektedir) |
| Stevenson College Edinburgh - Uluslararası İlişkiler |
| Macaristan |
Szent Istvan University - Uluslararası İlişkiler |
| Centre for International English - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| Language School in Eger - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| Nero Nero IT - Pazarlama |
| EuChamber - Pazarlama, Ticaret ve Satış Geliştirme, Halkla İlişkiler, Basın Tanıtım ve İletişim |
| İrlanda |
Voluntary Service International - Uluslararası İlişkiler, Proje |
| Letonya |
Vdzemes Augstskola University of Applied Sciences - Gazetecilik, Medya, İletişim |
| Litvanya |
Klaipeda State College - Uluslararası İlişkiler
|
| Lüksemburg |
| Nerea SA. - Operations Department |
| European Youth Informationa and Councelling Agency - Büro Yönetimi, Halkla İlişkiler |
| Malta |
Me Mobile - Grafik Tasarım
|
| Portekiz |
Câmara Municipal do Montijo - Tüm çalışma alanları (Kamu) |
| Instituto Superior de Administraçao e Linguas - Turizm, İşletme, Muhasebe - Finans |
| Associaçao Para A Industria - İngilizce ve Almanca Dil Öğretimi |
| Sport Lisboa E Benfica - Despolama, Saklama ve Restorasyon |
| Art E Culture - Halkla İlişkiler, Basın, İletişim |
| Instituto Politecnoco de Tomar - Uluslararası İlişkiler |
| Nautialqueva Serviços Nautica Lda. - Turizm |
| Slovakya |
4Industry - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Project Forum - Siyaset Bilimi, Antropoloji, İletişim, Tarih, Dil Bilimi, Felsefe, Uluslararası İlişkiler, Kamu Yönetimi, Ekonomi, İşletme, Sanat, Edebiyat |
| University of Zilina - Uluslararası İlişkiler |
| Slovenia |
Spin Informaciski Inzeniring D.O.O - Pazarlama, Piyasa Araştırması, E-portal hazırlama |
| Yunanistan |
E-Travel SA - Pazarlama, Turizm, İşletme |
| Games2Gaze, Tetrahedron Ltd. - Bilgisayar |
| |
|
| DAHA ÖNCEKİ YILLARDAKİ ERASMUS STAJ FIRSATLARI |
Daha önceki staj imkanlarıni görmek için linkleri tıklayınız ...
| Avusturya |
Wels Campus - Elektronik Mühendisliği, Elektronik Teknolojisi |
| Wels Campus - Elektronik Mühendisliği, Elektronik Teknolojisi |
| Wels Campus - Elektronik Mühendisliği, Elektronik Teknolojisi |
| Interconnection Consulting - İşletme, Uluslararası İlişkiler, Pazarlama |
| Belçika |
RB & Partners - Uluslararası İlişkiler, Avrupa Birliği Politikaları |
| RB & Partners - Uluslararası İlişkiler, İletişim |
| Çek Cumhuriyeti |
Gymnazium Vysoke Myto Secondary Grammar School - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| Almanya |
Gartenakademia - Çevre tasarımı, Turizm, Halkla İlişkiler, Yönetim |
| Sommercial Network - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| İngiltere |
Access Networks - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Aeroprofessional Ltd. - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Anthem Publishing - İletişim Sanatları, Pazarlama |
| Benjamin Franklin House - Tarih, Tiyatro, Akeoloji, Müzecilik, Kütüphanecilik |
| MO3 Power Ltd. - Enerji, Endüstri Mühendisliği, Fizik, İklimlendirme ve Soğutma |
| Muir Metheson - İletişim Sanatları, Pazarlama, İşletme, Muhasebe |
| Muir Metheson - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Stevenson College - Uluslararası İlişkiler |
| İspanya |
Thales Alenia Space - Uçak elektroniği, Elektronik Teknolojisi ve tüm Mühendislik bölümleri |
| Fransa |
Camping Les Viviers Airotel - Turizm ve Otel İşletmeciliği, Halkla İlişkiler, İletişim Sanatları |
| Yunanistan |
Swiss Ericsson European Consultancy Network (üzerinden firmalar) - İşletme, Pazarlama, Yönetim |
| Aeolis Cultural Development Society - Pazarlama, Halkla İlişkiler, Turizm, İşletme, Tarih |
| The Hellenic Culture Centre - Pazarlama, Muhasebe, Sanat ve Tasarım, Tarih, İşletme, Halkla İlişkiler |
| Natural History Museum - Çevre Tasarımı, Sanat Yönetimi, Turizm |
| Bee Tech AE - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| e-Travel S.A. - Pazarlama |
| Macaristan |
TVK Plc. - Petro Kimya, Endüstri Mühendisliği |
| Trans Lex Work Engineering - Endüstri Mühendisliği |
| NCR Corporation - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Econet Cnsultancy - Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler, İletişim Tasarımı, İşletme, Ekonomi, Muhasebe |
| Supra Vita Language School - İngiliz Dili ve Edebiyatı |
| İtalya |
British Council - Tüm Alanlar |
| Lüksemburg |
The European Federation for Street Children - Uluslararası İlişkiler, Halkla İlişkiler ve Tanıtım |
| Association ArtEtCulture Europeen - Sanat ve Tasarım Fak., Grafik Tasarım, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Edebiyat, Uluslararası İlişkiler, Mimarlık |
| Polonya |
Warsaw University of Life Sciences - Moleküler Biyoloji, Endüstri Mühendisliği |
| PGS Software - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Portekiz |
Universidade de Lisboa - Mühendislik, Muhasebe, İnsan Kaynakları Yönetimi, Pazarlama, Müzecilik ve Tarih, Çevre tasarımı |
| Slovenya |
izzivizzi d.o.o. - Bilgisayar Mühendisliği, İletişim Tasarımı, Matematik-Bilgisayar, Bilgisayar Programcılığı |
| Master Mind Akademija - Pazarlama, Halkla İlişkiler ve Tanıtım, Uluslararası İlişkiler, İletişim Tasarımı |
| Slovakya |
Korlea Invest a.s. - İşletme, Halkla İlişkiler, Uluslararası İlişkiler, Pazarlama, Dış Ticaret |
| State Opera - Sanat Yönetimi, Radyo televizyon Teknolojisi |
| Geothermal Ultra Deep Drilling Technologies - Mühendislikler |
| Euro Nobile - Uluslararası İlişkiler, proje |
MACARİSTAN'daki staj imkanları :
http://erasmus.unideb.hu/smpin
YUNANİSTAN'daki staj imkanları için:
http://www.iky.gr/IKY/content/en/socrates/erasmus/workplace/list_wp.doc
Internship Abroad...
|
| |
| STAJ VERİ TABANLARI |
|
http://iwork.iagora.com/jobs/Internship/listing
http://www.globalplacement.com/
|
| İSTATİSTİK |
|
2007/2009 Erasmus Öğrenci Staj Hareketliliği kapsamında AB üyesi ülkelerde staj yapan İKÜ öğrencilerinin bilgilerini ve giden toplam öğrenci sayısını aşağıdaki tablolarda görebilirsiniz:
2007- 2010 Akademik Yılları - Bölümler Bazında Dağılım
.bmp)
2007-2010 Akademik Yılları - Ülke Bazında Dağılım .bmp)
|
|