Sitede Rehberde

Ders KoduYarıyıl Ders Adı T/U/L Türü Öğrenim Dili AKTS
IRD2003 2 Computer Applications in Social Sciences 2/2/0 Z İngilizce 6
Dersin Amacı
Bu ders genel olarak öğrencilere MS Office uygulama paketi içerisinde yer alan hesaplama tablosu programı (MS-Excel), sunum programı (PowerPoint) ve Web sitesi hazırlamayı öğretmeyi amaçlamaktadır.
Ön Koşullar Yok
Eş Koşullar Yok
Özel Koşullar Öğrencinin derse devam ederek laboratuvar uygulamalarına katılması
Öğretim Üyeleri Gürsel Hacıbekiroğlu
Asistanlar Yok
Ders Gün,Saat ve Yeri Cuma, 09:00-12:45 & 14:00-17:45, Ataköy Kampüsü, 4. Kat Bilgisayar Laboratuvarları
Görüşme Saatleri ve Yeri Öğr. Gör. Dr. Hasan TINMAZ, Ataköy Kampüsü, 4. Kat, Salı günleri tüm gün.
Öğretim Yöntem ve Teknikleri -- Sözlü anlatım, laboratuvar uygulamaları ve tartışma
Temel Kaynaklar -Ders sırasında verilen sunum notları ve Microsoft Office uygulamaları için yazılmış herhangi bir kitap-
Diğer Kaynaklar -
Haftalık Ders Programı
Hafta Dersin İçeriği Öğretim Yöntem ve Teknikleri
1. Hafta Derse giriş ve dersin tanıtılması MS-Office paketi hakkında hatırlatmalar Laboratuvar Uygulaması
2. Hafta MS-Word kelime işlemci programı üzerine hatırlatma uygulamaları Laboratuvar Uygulaması
3. Hafta MS-Excel programına giriş Temel menüler ve ekran öğeleri Hücre biçimlendirme Laboratuvar Uygulaması
4. Hafta MS-Excel programı içerisinde formül ve fonksiyon yazımı - 1 Laboratuvar Uygulaması
5. Hafta MS-Excel programı içerisinde formül ve fonksiyon yazımı - 2 Laboratuvar Uygulaması
6. Hafta MS-Excel programı içerisinde grafik çizimi – grafik türleri Laboratuvar Uygulaması
7. Hafta MS-Excel programı uygulamaları Laboratuvar Uygulaması
8. Hafta Ara Sınav
9. Hafta MS-PowerPoint programına giriş Temel menüler ve ekran öğeleri Laboratuvar Uygulaması
10. Hafta MS-PowerPoint slayt hazırlama, efekt ekleme ve çıktı alma uygulamaları Laboratuvar Uygulaması
11. Hafta MS-PowerPoint slaytlarının görsel tasarım ilkeleri ve etkili sunum becerileri Sözlü Anlatım ve Demonstrasyon
12. Hafta Öğrencilerin hazırladıkları sunumlarının incelenmesi ve sunulması Sunum yapma
13. Hafta Temel web sitesi hazırlama – 1 Laboratuvar Uygulaması
14. Hafta Temel web sitesi hazırlama – 2 Laboratuvar Uygulaması
15. Hafta Final Sınavı
16. Hafta
17. Hafta
Değerlendirme Ölçütleri
Ölçüt Tipleri Adet Yüzdesi(%)
Ara sınav(lar) 1 25
Ödevler / Dönem Ödevi / Sunum 5 25
Derse Devam / Katılım 1 10
Final 1 40

Program Çıktıları
PÇ-11. Uluslararası İlişkiler alanında teorik ve uygulamalı düzeyde ileri derecede bilgi sahibi olmak, bu bilgileri kullanabilmek
PÇ-22. Uluslararası İlişkiler ve Dış Politika ile ilgili temel kavram, fikir ve verileri bilimsel yöntemlerle inceleyebilmek, eleştirel ve analitik bakış açısı ile yorumlayabilmek ve siyasi olay ve gelişmelerle ilişkilendirerek değerlendirebilmek
PÇ-3 3. Uluslararası İlişkiler ile ilgili konularda düşünce, yorum ve değerlendirmelerini yazılı ve sözlü olarak aktarabilmek.
PÇ-4 4. Güncel sorunları tanımlayabilmek, kanıtlara ve araştırmalara dayalı nitel ve nicel verilerle desteklenmiş çözüm önerileri geliştirebilmek.
PÇ-5 5. Uluslararası ilişkilerde öne çıkan kurum ve aktörlerin nasıl ortaya çıktığını, nasıl işlediğini anlamak ve bu alandaki süreklilikleri ve değişiklikleri tespit edebilmek.
PÇ-6 6. Yerel, bölgesel (örneğin Avrupa Birliği ve Orta Doğu) ve küresel gelişmeleri tanımlayabilmek, takip edebilmek ve bu gelişmeler arasında ilişki kurabilmek.
PÇ-7 7. Uluslararası İlişkiler ile ortak çalışma içerisinde olan disiplinlere (örneğin tarih, iktisat, hukuk ve sosyoloji) ilişkin temel bilgilere sahip olmak ve bu bilgileri kullanabilmek.
PÇ-8 8. Uluslararası İlişkiler ile ilgili İngilizce yayın ve araştırmaları izleyebilmek ve meslektaşları ile uluslararası alanda iletişim kurabilmek.
PÇ-9 9. İkinci bir dili (Almanca ya da Fransızca) orta düzeyde kullanabilmek.
PÇ-10 10. Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olmak. 10. Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olmak. 10. Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olmak. 10. Veri toplanması, yorumlanması ve duyurulması aşamalarında bilimsel ve etik değerlere sahip olmak.
Öğrenim Çıktıları
ÖÇ-1İş hayatında bilgisayarlardan faydalanma,