Prof. Dr. Muhan BALİ Arşivi
Merhum Hocamız Prof. Dr. Muhan BALİ tarafından Üniversitemize bağışlanmış olan Derleme Arşivi İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörlüğü’nün destekleri ve Bölümümüz (DSÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özkul ÇOBANOĞLU’nun gayretleri ile dijital ortama aktarılmıştır. 1962-2002 yılları arasında Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinden derlenmiş sözlü kültür ürünlerini ihtiva eden bu değerli arşivin ilk bölümüne ait özet döküm, ilgili bilim insanlarının istifadesine sunulmak üzere öğrencilerimiz Pınar DEMİRCAN ve Gamze AYDIN tarafından bitirme çalışması olarak hazırlanmıştır. Prof. Dr. Muhan BALİ Arşivi’nin kalan kısmına dair döküm bilgileri de en kısa zamanda bu sayfada yer alacaktır. Metinlerin ses kaydını edinmek isteyen araştırmacıların, başvuru formunu eksiksiz doldurarak mba@iku.edu.tr adresine göndermeleri gerekmektedir.

Tarifsiz sıkıntılarla bir araya getirdiği bu değerli kültür hazinesini bilim dünyasına kazandıran Hocamız Prof. Dr. Muhan BALi’yi saygı ve özlemle anıyoruz…