Hakkımızda

İstanbul Kültür Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümüne hoş geldiniz. Endüstri Mühendisliği, tüm sektörler tarafından istihdam edilen, bütünleşik sistemler tasarlayabilen, yönetebilen ve iyileştirebilen, problem çözme yetkinliğine sahip bir mühendislik dalıdır.

1998 yılında eğitim faaliyetine başlayan İKÜ Endüstri Mühendisliği lisans programı ile;

• MÜDEK* ve ENAEE** tarafından akredite edilmiş, ulusal ve uluslararası geçerliliğe sahip bir diplomaya sahip olunur.
  • Sürekli güncellenen zengin akademik program ile sağlam bir mühendislik alt yapısı kazanılır.
  • Bilgisayar laboratuvarında, optimizasyon, istatistik, simülasyon, kurumsal kaynak planlaması, proje yönetimi, veri madenciliği ve teknik çizim yazılımları öğrenilir.
  • Üretim ve ölçme teknolojileri laboratuvarında, gerçek üretim ve otomasyon sistemleri modellenir ve kontrol edilir.
  • Sektörden gelen yöneticilerle daha öğrenciyken tanışır, bitirme projesi ve uygulamalı derslerde uzmanlarla birlikte çalışma olanağı bulunur.
  • Teknik geziler, yönetim ve üretim stajlarıyla, derslerde kazanılan teorik bilginin pratikteki uygulamaları yerinde deneyimlenir.
  • Ulusal ve uluslararası konferanslarda çalışmalar sunularak ve TÜBİTAK projelerinde görev alınarak iş yaşamına bir adım önde başlanır.
  • Öğrenciler, mezunlar ve öğretim üyeleri ile dostluğun ömür boyu sürdüğü geniş bir aileye katılınır.

* Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği

** European Network for Accreditation of Engineering Education

Kariyer Olanakları

Mezun verdiğimiz 16 yıl boyunca başarılarını kanıtlayan endüstri mühendislerimiz, lojistik, elektronik ve beyaz eşya, bankacılık ve sigortacılık,  bilişim sistemleri ve teknolojileri, tekstil, eğitim ve danışmanlık, enerji, telekomünikasyon, havacılık, gıda ve kozmetik, otomotiv ve sağlık başta olmak üzere çeşitli sektörlerde uzman ve yönetici olarak çalışmaktadırlar.

Misyon

• Tüm sektörler tarafından istihdam edilebilecek, bütünleşik sistemler tasarlayabilen, yönetebilen ve iyileştirebilen, problem çözme yetkinliğine sahip,  etik kurallara ve evrensel değerlere saygılı Endüstri Mühendisleri yetiştirmek,
  • Ulusal ve uluslararası akademik çevrelerde kabul gören bilimsel araştırma faaliyetleri sürdürerek katkı sağlamak,
  • Üniversite – endüstri işbirliği ile projeler yürüterek toplumsal refah ve ekonomik kalkınmaya destek olmak.

Vizyon

• İstanbul’daki vakıf üniversitelerinin Endüstri Mühendisliği Bölümleri arasında öncelikle tercih edilen ilk beş bölüm içerisinde yer almak.

2017-06-05 23:34:25