Hakkımızda
İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü, öğrencilerine bilgi ve becerileri doğrultusunda, birbirinden değerli, yetkin ve sektörde alanında tanınmış öğretim elemanlarıyla, değişik alanlar için farklı programlar sunmaktadır.

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü mezunları, alanları doğrultusunda seçtikleri programlardan edindikleri bilgi birikimlerini, donanımlarını ve yaratıcı ruhlarını çok geniş bir alanda değerlendirme olanaklarına sahiptirler. Mezun öğrencilerimiz, kamu ve özel sektörde kültür sanat alanındaki birimlerde kariyerlerini sürdürebilecekleri gibi medya kuruluşları, reklam ajanslarında tasarım, yaratıcı yönetmenlik, sanat yönetmenliği, görüntü yönetmenliği, yapım, post production, sanatsal ve kültürel etkinlik yöneticiliği ve planlamacılığı gibi görevleri üstlenebilirler.

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri, başarı durumlarına göre değişik alanlarda çift anadal, yandal yapabilme seçeneği yanında değişik ülke ve üniversiteleri ile yapılan anlaşmalar sayesinde “Erasmus” programına katılarak bir ya da iki dönem yurtdışında öğrenim görme olanaklarına da sahiptirler. Öğrencilerimiz kurum içi ve dışı zorunlu stajları sayesinde meslek yaşamlarına çok daha güçlü bir şekilde uyum sağlayabilmektedirler.

İstanbul Kültür Üniversitesi İletişim Tasarımı Bölümü aynı zamanda Dünya Sinema Okulları Birliği CILECT’in Türkiye’deki tek üyesidir. İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri sinema alanında aldıkları eğitimi ve yetkinliklerini bu ortamda aktarma/anlatma olanağı bulmaktadırlar. Yine, GEECT (European Grouping of Film and Television Schools) ve SEECS (South Eastern Europe Cinema Schools) üyesi de olan İletişim Tasarımı Bölümü öğrencileri sinema alanındaki çalışmalarını ve aynı zamanda Türkiye’yi de farklı açılardan dünyaya tanıtma olanağı bulmakta, kazandıkları ödüller ile üniversitemizi gururlandırmaktadırlar.