Hakkımızda

2016 yılında Eğitim-Öğretim yaşamına başlayan Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü; öğrencilere kuramsal içerikle birlikte uygulamalı bir eğitim vermeyi amaçlamaktadır. Bu amaç doğrultusunda öğrenciler Türk mutfağı, uluslararası mutfaklar, beslenme ilkeleri, gıda mevzuatı, iş güvenliği, gıda güvenliği, gıda bilimi ve teknolojisi, yiyecek-içecek üretimi ile ilgili bilgi ve becerilerle donatılmaktadır. Bölümde eğitim öğretim süresi 4 yıldır ve bölümde hazırlık sınıfı okutulmamaktadır. Eğitim dili Türkçe olmakla birlikte eğitim süreleri boyunca İngilizce, Almanca veya Fransızca yabancı dil eğitimi zorunlu ders olarak verilecektir. Dört yıllık lisans programı süresince adaylara temelden en ileri seviyeye kadar yiyecek-içecek işletmeciliğinin ve yemek sanatının tüm incelikleri öğretilmesi planlanmaktadır.

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümüne, Merkezi Yerleştirme Sınavı ve TS-2 Puan türüyle öğrenci alınır. Bu öğrencilerin 5’i tam burslu (%100), 10’u yüzde elli (%50), 15’i yüzde yirmibeş (%25), 20’si katkı paylıdır. Toplam öğrenci kontenjanı 50’dir.

Öğrencilerimiz ayrıca Erasmus ve Farabi gibi ulusal ve uluslararası değişim programları ile yurtdışında öğrenim görebilir, “Özelleştirilmiş” Çift Anadal Programı ile istediği alanda ikinci bir diploma alma şansına sahip olabilmektedir.

2016-10-12 17:41:23