Topluma Hizmet Uygulamaları I.Paylaşım Günleri(27 Ekim 2017)

Darüşşafaka Cemiyeti Kurumsal İletişim Birimi Uzmanı Bahar Paykoç, Doç. Dr. Feyza Doyran moderatörlüğünde ''Eğitimde Fırsat Eşitliği'' ni konu alan farkındalık amaçlı bir sunum gerçekleştirdi. Rehber öğretmen adaylarının topluma hizmet uygulamalarındaki yeri üzerine paylaşımlar yapıldı.

PDR Özel Eğitim ve Farkındalık Günleri (13-14-15 Mart 2017)

'SEN BEN YOK HEPİMİZ ÖZELİZ'

Bölüm öğrencilerimiz, farklı üniversitelerden özel eğitim alanına ilgi duyan Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik bölümü öğrencileri, özel eğitim  alanında çalışan ve uzmanlık sahibi  olan kişilerin ve özel eğitim öğrencilerinin katılımıyla dopdolu bir program gerçekleştirdi.

• Çocuklarda E-Eğitim ve Özel Eğitimde Kariyer İmkanı
  • Farklılıkların Farkına Varmak
  • Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireyler Kimlerdir?
  • Okullarda Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilere Yönelik Yapılan Çalışmalar
  • RAM’da Neler Oluyor?
  • Özel Eğitim İş ve Meslek Okullarında Süreç Nasıl İşler ve PDR Servisi Neler Yapar?
  • Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Çocukların Velileri Neler Yaşar ve Velilere Ne Tür
  • Psikolojik Danışmanlık Hizmetleri Sunulur?
  • Branş Öğretmenleri ve Veli Bakış Açısıyla Özel Eğitim

1. GÜN / 13 Mart Pazartesi 2017
09:00-09:15 Kayıt
09:15-10:00 Açılış
10:00 Çocuklarda Eğitim ve Özel Eğitimde Kariyer İmkanları (Mehmet Hilmi EREN)
11:00 Nefus Nakipoğlu Özel Eğitim Okulu Öğrencileri Şiir / Şarkı / Tiyatro Gösterileri
11:30 Branş Öğretmenleri ve Veli Bakış Açısıyla Özel Eğitim (Panel)
Özel Eğitim Okulu Sınıf Öğretmeni (Faruk ÖNDER)
Özel Eğitim Okulu Müzik Öğretmeni (Fatma ODABAŞI)
Özel Eğitim Okulu Resim Öğretmeni (Emel ÖZCAN)
Özel Eğitim Okulu Beden Öğretmeni (Filiz ÇALIDAĞ)
Veli Deneyim Paylaşımı (Hande DALKILIÇ)
12:40 Öğle Arası
13:30 Farklılıkların Farkına Varmak / Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Bireyler Kimlerdir? (Şebnem TUŞ)
14:30 Türsüz Karakteri (Büşra ARSLANCA)
15:00 Çekilişler
15:30 Kapanış
2. GÜN / 14 Mart Salı 2017
09:15 Kayıt
09:30 Okullarda Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Öğrencilere Yönelik Yapılan Çalışmalar (Seval SEVEN)
10:30 RAM'da Neler Oluyor? (Enver ÖZBABA)
11:30 Öğle Arası
12:30 Özel Eğitim İş ve Meslek Okullarında Süreç Nasıl İşler ve PDR Servisi Neler Yapar?
(Armağan ÖZÇELİK)
13:30 Özel Eğitime İhtiyaç Duyan Çocukların Velileri Neler Yaşar ve Bu Velilere Ne Tür Psikolojik
Danışma Hizmetleri Sunulur? (Şennur Günay AKSOY)
14:30 Katılımcılara Memnuniyet Anketi Uygulanması
14:45 Atölye Çalışmaları Çekilişi
15:00 Çekilişler
15:30 Kapanış
3. GÜN / 15 Mart Çarşamba 2017
10:00-12:00 Atölye Çalışmaları
1. Grup Ebru Çalışması (Emel ÖZCAN)
2. Grup Bardak ve Tişört Baskı Çalışması (Hakan ERDOĞAN)
3. Grup Kil Çalışması (Hilal TURAN, Nurgül ERTEKİN)

Cinsel İstismar Farkındalık Konferansı (19 Aralık 2016)

İstanbul Kültür Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü' nün düzenlediği konferansta, Uzman Psikolojik Danışman Mehmet Artıran'ın katılımıyla cinsel istismar konusunda farkındalık kazandırma amaçlı sunumlar ve paylaşımlar gerçekleştirildi.

RUSİHAK( Ruh Sağlığında İnsan Hakları Girişimi Derneği) Belgesel Gösterimi (8 Mart 2017)

RUSİHAK derneğinin hazırladığı Kültür Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Öğrencilerine  yönelik bir belgesel gösteriminin ardından alanda değerli uzmanlarla söyleşi gerçekleştirildi

Kanserli Çocuklara Umut Vakfı Tanıtım Toplantısı ( 6 Aralık 2016)

Kültür Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Kulübü öğrencilerinin düzenlediği toplantıda KAÇUV vakfının katılımıyla gönüllü öğrencilerimiz kanserli çocukların ruh sağlığı ve kanserli çocuklarla yapılan çalışmalar hakkında bilgil edinme ve KAÇUV gönüllüsü olma fırsatı buldu.

Okul Ziyareti (6 Mayıs 2016)

Eğitim Bilimleri Bölümü, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Programı öğrencileri Tekirdağ Aydoğdu İlkokulu ve Tekirdağ / Süleymanpaşa 13 Kasım Ortaokulu'nu ziyaret etti.

Öğrencileri, öğretmenleri ve bir sistem olarak okulu bizzat yerinde görmek, öğretmenlerle fikir alışverişi yapmak ve onların deneyimlerini kendi ağızlarından dinlemek, farklı bir okul kültürüyle tanışmak, gerçek bir okul havasını soluyup bir gün boyunca öğrencilerle zaman geçirmek, geleceğin öğretmen adayı olan öğrencilerimiz için unutulmaz bir deneyimdi.

25. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi (21-22-23-24 Nisan 2016)

UEBK 2016 " Eğitim Bilimlerinde Yenilikler ve Nitelik Arayışı"

25. Ulusal Eğitim Bilimleri Kongresi, T.C. İstanbul Kültür Üniversitesi tarafından 21-22-23-24 Nisan 2016 tarihlerinde Antalya'da gerçekleşecektir.

2017-11-02 12:11:18