Hakkımızda

İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü, yaratıcılığı sanatsal başarının en önemli olgusu olarak görmekte ve eğitim planını bu doğrultuda şekillendirmektedir. Bölümden mezun olan öğrenciler, Sinema ve Televizyon alanının önde gelen isimlerinden ve yetkin akademisyenlerden almış oldukları eğitim sayesinde kendinden emin, alanındaki değişimleri oldukça hızlı yakalayabilen ve uygulayabilen sanatçı adayları olarak mesleklerine oldukça iddialı başlayabilmektedirler.

İstanbul Kültür Üniversitesi Sinema ve Televizyon Bölümü öğrencileri, başarı durumlarına göre değişik alanlarda çift anadal, yandal yapabilme seçeneği yanında değişik ülke ve üniversiteler ile yapılan anlaşmalar sayesinde “Erasmus” programına katılarak bir ya da iki dönem yurtdışında öğrenim görme olanaklarına da sahiptirler. Öğrencilerimiz kurum içi ve dışı zorunlu stajları sayesinde meslek yaşamlarına çok daha güçlü bir şekilde uyum sağlayabilmektedirler.

Bunun yanı sıra üyesi olduğumuz CILECT (Dünya Sinema Okulları Birliği), resmi partneri olduğumuz Pula Film Festivali ve kurucusu olduğumuz SEECS (Güneydoğu Avrupa Sinema Okulları Birliği) kapsamında düzenlenen film festivalleri, film workshopları ve ortak Sinema-Televizyon projeleri aracılığıyla,  bölümde almış oldukları eğitimin yanı sıra bakış açılarını zenginleştirmekte ve sanatçı kimliklerine evrensel bir nitelik katmaktadırlar.

2015-06-23 17:03:40