Etkinlikler

Üniversitemiz öğrencilerinin, spor yapma gereksinimlerini karşılayabilmek amacıyla, isteyen her öğrencinin, kurallara uyması koşuluyla katılabileceği, serbest spor çalışmaları düzenlenmiştir. basketbol, voleybol, tenis ve yüzme branşlarında haftanın belirli gün ve saatlerinde yapılan çalışmalar, Kültür Koleji Spor Salonu, Ataköy Tenis Kortları ve Ataköy Olimpik Yüzme havuzunda Kültür Koleji Spor Salonu Fitness Center’da,  üniversitemiz ilgili spor takımlarında görevli antrenörler eşliğinde yıl boyunca devam etmektedir.

Üniversitemiz akademik, idari çalışanlarını ve öğrencilerimizi, spor ortak paydası altında buluşturarak,  , beraberliği ve yakınlaşmayı sağlama, onların takım olma, takım halinde hareket edebilme, kurallara uyma, yeni arkadaşlıklar ve dostluklar kurabilme gibi olumlu davranış biçimlerini geliştirmelerine katkıda bulunma ve performans gereksinimlerini karşılayabilme amacıyla, DÜRÜST OYUN, DÜRÜST DAVRANIŞ “ FAİR PLAY ” sloganı altında, “ Rektörlük Kupası’2017  “ adıyla,  06 Mart / 02 Mayıs 2017 tarihleri arasında, Fakülte, Meslek Yüksek Okulları, Akademik ve İdari Kadroları temsil edecek takımların katıldığı (Toplam 720 oyuncu) , Salon Futbolu, Basketbol ve Voleybol turnuvaları düzenlenmiştir. Turnuva müsabakaları,  18.30 / 22.00 saatleri arasında Kültür Koleji Spor Salonunda yapılmıştır.

08 Mayıs 2017 Pazartesi günü Prof.Dr. Önder ÖZTUNALI Konferans Salonunda düzenlenen ödül töreniyle, Üniversitemiz Rektörü Prof.Dr. Erhan GÜZEL tarafından, her üç branşta da ilk üç dereceye giren takımlara başarı belgeleri, kupa ve madalya, her branşın en centilmen takımlarına centilmenlik şilti verildi.

İKÜ Rektörlük Kupası’2017 Spor Turnuvalarında dereceye giren takımlar şu şekilde:

FUTSAL:

Turnuva 1.si: Mühendislik Fakültesi

Turnuva 2.si:  Hukuk Fakültesi

Turnuva 3.sü:  Sanat Tasarım Fakültesi

Futsal Turnuvası En centilmen Takım: İdari Kadro

BASKETBOL

Turnuva 1.si: Mühendislik Fakültesi (A)

Turnuva 2.si: Mühendislik Fakültesi (B)

Turnuva 3.sü: İdari Kadro

En Centilmen Takım: Akademik Kadro