Kültür ve sanatı akademik ve bilimsel eğitimin vazgeçilmez bir parçası olarak kabul eden İstanbul Kültür Üniversitesi 1997’den kurulduğundan bu yana ulusal ve uluslar arası pek çok prestijli kültürel etkinliğe ev sahipliği yapmaktadır. Sürekli olarak değişime ve yenileşmeye açık yapısıyla üniversitemiz bünyesinde kurulan Güzel Sanatlar Uygulama ve Araştırma Merkezi, çağdaş/güncel sanattaki yeni eğilimlere, resim, fotoğraf, performans, video ve enstelasyon gibi farklı disiplinlerdeki sergilemelere açık yapısıyla üniversite içerisinde daimi bir enerji yaratmayı amaçlamaktadır.

Bugüne kadar konserler, paneller, bilimsel ve sanatsal toplantılar, söyleşiler ve sahne sanatları gibi farklı üretimlere ev sahipliği yapmış olan 800 kişilik AKINGÜÇ ODİTORYUMU uzun dönemlere yayılan bir etkinlik takvimi oluşturmuş durumdadır. 1994 yılında Kurucu Vakıfla başlattığımız Sahne Sanatları Etkinliklerimizin 15. yılındayız. 2010-2011 yılı etkinlik dönemi, görsel sanatlarda ileri kuşak sanatçılarından genç kuşağa kadar uzanan farklı ve yeni eğilimlerdeki sergiler ile, müzik, sinema ve sahne sanatları etkinliklerini kapsıyor. Sergi etkinliklerimiz Ataköy yerleşkesi, Şirinevler Yerleşkesi ve yenilenen Halil Akıngüç Fuayesi’nde gerçekleştirilmektedir.