Haber Detay
Kültür` lü Her Zaman Bir Adım Önde

İstanbul Kültür Üniversitesi Öğrenci Yaşam, Kariyer ve Mezun Danışma Birimi, İKÜ mezunlarının istihdam olanaklarının artırılması, iş dünyasına hazırlıklı bir giriş yapmaları ve dijital ortamlarda kendi markalarını oluşturmaları amacıyla Yenirbiriş.com işbirliği ile "İşe Hazırım" sertifika programını hazırladı.

11 Temmuz 2017 Çarşamba günü İstanbul Kültür Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Güzel ve Yenibiris.com Ürün ve Teknolojiden Sorumlu Genel Müdürü Eren Çamlıkaya'nın katılımıyla “İşe Hazırım” sertifika programı protokolü imza töreni İstanbul Kültür Üniversitesi’nde gerçekleştirildi.

Bu proje kapsamında İKÜ öğrencilerine aşağıdaki ayrıcalıklar sunuluyor!

• İKÜ mezunlarının istihdam olanaklarının artması,
  • Üniversite eğitimleri boyunca aldıkları teorik bilginin iş hayatında en doğru şekilde nasıl uygulanacağının öğretilmesi,
  • Programı başarıyla tamamlayan mezunların, yenibiris.com platformu üzerinden yapacakları iş başvuru sürecinde çeşitli ayrıcalıklara sahip olması,
  • "İşe Hazırım" sertifikasına sahip olan katılımcıların tüm iş başvurularında işverenler tarafından İKÜ logosuyla öncelikle görüntülenmesi,
  • İKÜ öğrencilerinin geleceğin iş dünyası hakkında detaylı bilgi edinmesi,
  • İKÜ mezunlarının iş dünyasının beklentilerine yönelik olarak hazırlanmasıyla profesyonel yaşama giriş yapması ve öğrencilerin dijital ortamlarda kişisel markalarını yaratabilmeleri

“İşe Hazırım” Nedir?

“İşe Hazırım” Sertifika Programı, İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) ve yenibiris.com’un ortaklığıyla İstanbul Kültür Üniversitesi öğrenci ve mezunlarına yönelik geliştirilen online kişisel ve mesleki gelişim eğitimidir.

Katılımcıların bilgi ve becerilere yönelik hazırlanan eğitim modüllerini tamamlayan İKÜ mezunu ve öğrencileri, yenibiris.com üzerinden yapacakları iş başvurularında özel iş ehliyetine sahip bireyler olarak ayrıcalıklı profil oluşturabilecekler ve profilleri işverenler tarafından öncelikli olarak görüntülenebilecektir.

“İşe Hazırım” Programının Amacı

“İşe Hazırım” Sertifika Programı, İKÜ 2, 3 ve 4. sınıf öğrencilerinin ve mezunlarının ücretsiz olarak katılabileceği bir eğitimdir. Program kapsamında öğrenci ve mezunlarının iş hayatında daha etkin çalışanlar olması, Türkiye’de ve uluslararası kurum ve kuruluşlarda istihdam edilebilirliğinin güçlendirilmesi amaçlanmaktadır. “İşe Hazırım” Sertifika Programını başarıyla tamamlayan mezunlar, yenibiris.com’dan yapacakları iş başvurularında işverenler tarafından öncelikli olarak görüntülenen, ayrıcalıklı adaylar olacaktır.

“İşe Hazırım” Programı İle Hedeflenenler

• İKÜ mezunlarının istihdam olanaklarının artması,
  • İKÜ mezunlarına üniversite eğitimleri boyunca aldıkları teorik bilginin, iş hayatında en doğru şekilde nasıl uygulayacağının öğretilmesi,
  • Programı başarıyla tamamlayan İKÜ mezunlarının yenibiris.com platformunda çeşitli ayrıcalıklara sahip olması,
  • “İşe Hazırım” Sertifikasına sahip olan katılımcıların tüm iş başvurularında işverenler tarafından İKÜ logosuyla öncelikli görüntülenmesi,
  • İKÜ öğrencilerinin geleceğin iş dünyası hakkında detaylı bilgi edinmesi,
  • İKÜ mezunlarının iş dünyasının beklentilerine yönelik olarak hazırlanması ve profesyonel yaşama giriş yapması,
  • İKÜ öğrencilerinin dijital ortamlarda kişisel markalarını yaratabilmeleri hedeflenmektedir.

Nasıl Uygulanacak?

İKÜ’ye kayıt olan her öğrenci “İşe Hazırım” Sertifika Programının doğal katılımcısı olacaktır. Program, İKÜ öğretim yönetim sistemi olan CATS platformu üzerinden uzaktan eğitim ile yürütülecektir. Müfredatın tüm derslerini takip ederek belirlenen kriterler dâhilinde başarı gösterenler, “İşe Hazırım” Sertifikasını almaya hak kazanacaktır.

Program İçeriği

10 farklı eğitim modülünden oluşan “İşe Hazırım” Sertifika Programı ile İKÜ öğrencilerinin, işverenlerin yeni mezun adaylarda aradığı becerileri kazanması amaçlanmaktadır.

• İş İngilizcesi
  • Kişisel Kariyer Planlaması ve Kendini Tanıma